αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί κάποιος να αφήσει μια δουλειά στη Wall Street; Ο Joey Flotteron το έκανε και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση

Γιατί κάποιος να αφήσει μια δουλειά στη Wall Street; Ο Joey Flotteron το έκανε και δημιούργησε τη δική του επιχείρηση

Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να καταλάβει ο Joey Flotteron ότι η Wall Street δεν ήταν για αυτόν. Τον Σεπτέμβριο του 2011 και 4 μήνες αφότου άρχισε να εργάζεται στην ICAP, πήρε την μεγάλη απόφαση. Να παραιτηθεί.

«Θα ήμουν στο ίδιο γραφείο, κοιτάζοντας την ίδια οθόνη και βλέποντας τους ίδιους ανθρώπους για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αυτό θα ήταν πραγματικά δύσκολο για εμένα» εξηγεί ο 27χρονος.

Χωρίς να έχει κάποια άλλη εργασία να τον περιμένει, ο Flotteron παραιτήθηκε. «Το έκανα απλά για να μην είμαι στεναχωρημένος» λέει ο ίδιος στο CNBC. Το μεγάλο ερώτημα φυσικά, είναι το τι έπρεπε να κάνει στη ζωή του από εκεί και πέρα. Προσωρινά, αποφάσισε να πιάσει μια καλοκαιρινή δουλειά, διδάσκοντας θαλάσσιο σκι. Στο Sag Harbor, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Άλλωστε, όταν ήταν φοιτητής είχε ξανά κάνει αυτή τη δουλειά και γνώριζε το αντικείμενο. Τώρα σκέφτηκε ότι αν εργαστεί ακόμα και για 3 μήνες, αυτό θα τον βοηθήσει για να κάνει το επόμενο βήμα.

Σημειώνεται, ότι η βιομηχανία των σκαφών αναψυχής, είναι μια βιομηχανία των 5,8 δισ. δολαρίων στη Νέα Υόρκη. Και μάλιστα, περίπου το 10% προέρχεται από την ανατολική πλευρά του Long Island. Εκεί είδε την ευκαιρία ο 27χρονος πρώην εργαζόμενος στη Wall Street. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στη ευρύτερη περιοχή, δεν είχαν επικεντρωθεί σε αυτό το γεωγραφικό κομμάτι.

Αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος. Και το 2012 έβαλε όλες του τις οικονομίες, πήρε επίσης ένα δάνειο, και ίδρυσε την Peconic Water Sports, στη Νέα Υόρκη. Αγοράζοντας παράλληλα το πρώτο του σκάφος. Με σκοπό να επικεντρωθεί στα θαλάσσια σπορ. Δεν άφησε έξω και τις νέες τεχνολογίες, αφού αμέσως έφτιαξε ένα site, έτσι ώστε να προωθήσει τη νέα του επιχείρηση.

Πως είναι όμως σήμερα ο Joe Flotteron; Αυτός και ο αδερφός του, εργάζονται -κατά το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου- επτά ημέρες την εβδομάδα. Με την επιχείρηση να πηγαίνει πολύ καλά. Ενώ έχουν εντάξει σε αυτή και νέες θαλάσσιες δραστηριότητες όπως το τζετσκι. Άνοιξε μια δεύτερη επιχείρηση ίδιου τύπου στην περιοχή Noyack, αυτό το καλοκαίρι. Και μέσα στο επόμενο έτος, σχεδιάζει να επεκταθεί στο Μαϊάμι.

Σίγουρα πέτυχε τον στόχο του. Τώρα δεν είναι πια κλεισμένος μέσα στο ίδιο γραφείο.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + eight =