αρχικηVIRALΓιατί κάποιοι πληρώνουν 400 ευρώ για ένα γεύμα μέσα σε «παρκαρισμένο» αεροπλάνο

Γιατί κάποιοι πληρώνουν 400 ευρώ για ένα γεύμα μέσα σε «παρκαρισμένο» αεροπλάνο

Στην καθιέρωση μιας νέας αγαπημένης συνήθειας προχώρησε η Singapore Airlines, η οποία  μετέτρεψε τα αεροσκάφη της σε εστιατόρια και πλέον διαθέτει τις άδειες θέσεις τις σε θαμώνες, που θέλουν να «γευτούν» αυτήν την πρωτότυπη εμπειρία. Το αξιοθαύμαστο είναι πως η διαθεσιμότητα μπορεί να εξαντληθεί μέσα σε 30 λεπτά, αλλά το πραγματικό ερώτημα είναι: «Ποιος θα ήθελε να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο;»

Για εκείνους που δεν είναι λάτρεις των πτήσεων, πόσο μάλλον σ’ ένα παρκαρισμένο αεροπλάνο με το ξαναζεσταμένο φαγητό του αεροδρομίου, δεν φαίνεται να είναι ελκυστική σαν ιδέα, όμως, για τους υπόλοιπους αποτελεί μια μοναδική εμπειρία, την οποία προτίθενται να πληρώσουν αδρά ώστε να τη ζήσουν.

Η Singapore Airlines ανοίγει δύο από τα Airbus SE A380 της στο αεροδρόμιο Changi ως προσωρινά εστιατόρια για δύο Σαββατοκύριακα στο τέλος του μήνα , προσφέροντας πιάτα από το μενού της, δύο δωρεάν αλκοολούχα ποτά και δωρεάν αναψυκτικά. Ένα γεύμα σε μια premium θέση κοστίζει 400 ευρώ, ενώ οι τιμές είναι 300 ευρώ αντίστοιχα για θέσεις business class και 50 ευρώ για τις οικονομικές θέσεις.

Πολύ θα αναρωτιούνται πως με τα ίδια ποσά μπορεί κάποιος κάλλιστα, να δειπνήσει σ’ ένα καλό εστιατόριο πολυτελείας σε κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών.

Ο Μάγιουρ Πατέλ ήταν πρόθυμος να υποβάλει αίτηση για τη business class θέση. Ο περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων για τον πάροχο ταξιδιωτικών δεδομένων, Aviation Worldwide, είπε ότι ήθελε να ζήσει ξανά  αυτή την εμπειρία, καθώς είχε πετάξει μία φορά από το Σίδνεϊ με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Ως premium μέλος  της Singapore Airlines , ο Πατέλ ήθελε επίσης να υποστηρίξει τον αερομεταφορέα καθώς τον εξυπηρετεί για πάνω από 21 χρόνια.

Τι παρακινεί τους ανθρώπους να ξοδέψουν εκατοντάδες ευρώ για αυτό όταν μπορούσαν να πάνε σε ένα εστιατόριο ή ξενοδοχείο 5 αστέρων στην πόλη;

Το δείπνο σε αεροσκάφος A380 ήταν κάτι που εξέπληξε πολλούς, όμως, θεωρήθηκε μια πρωτότυπη ιδέα δεδομένων των συνθηκών.

Η τιμή της οικονομικής θέσης δεν είναι καθόλου κακή, λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετός κόσμος θα ζήσει την εμπειρία του A380, ίσως για πρώτη φορά, ενώ ταυτόχρονα θα δειπνήσει και θα ψυχαγωγηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Ορισμένοι λένε πως τη συγκεκριμένη διαδικασία θα μπορεί να τη ζήσει κάποιος στο σπίτι παρέα με το Netflix και fast food, αλλά υπάρχει μια αίσθηση εθνικής υπερηφάνειας και μια πατριωτική πτυχή για  τον κόσμο που θέλει να στηρίξει οικονομικά τον εθνικό τους αερομεταφορέα, ειδικά τώρα λόγω της πανδημίας.

Αρκετοί νέοι επιδιώκουν να μοιραστούν αυτή την εμπειρία στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπως το Instagram, ή απλώς να «γευτούν» λίγες στιγμές πολυτελείας.

Ποιο είναι το κέρδος για τη Singapore Airlines;

Εκτός από τα έσοδα, αυτό αποτελεί και ένα μέσο διαφήμισης για την προβολή του κορυφαίου αεροσκάφους A380 σε ταξιδιώτες.

Η οικονομική θέση A380 επανασχεδιάστηκε τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι σχετικά καινούργια.

Επιτρέπει σε άτομα που μπορεί να μην έχουν ταξιδέψει σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων να βιώσουν για πρώτη φορά αυτή την εμπειρία.

Ποιά είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία καθισμάτων;

Οι business class και premium θέσεις έχουν αποδειχθεί οι πιο δημοφιλείς για όσους μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά, αλλά και η οικονομική θέση αποδείχτηκε δημοφιλής δεδομένης της τιμής.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =