αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί θέλετε να φύγετε από την τρέχουσα δουλειά σας;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σε μια job interview

«Γιατί θέλετε να φύγετε από την τρέχουσα δουλειά σας;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση σε μια job interview

Όταν ψάχνεις την επόμενη δουλειά σου, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις πρώτα από όλα στο γιατί θέλεις να φύγεις από την τρέχουμε δουλειά σου (αν υπάρχει μια τέτοια). Όταν ο HR Manager ρωτήσει «Γιατί θέλετε να φύγετε από την τρέχουσα δουλειά σας;», μπορεί να μπεις στον πειρασμό να απαντήσεις εντελώς αυθόρμητα. Και να πεις κάτι του στιλ «δεν μου αρέσει ο προϊστάμενός μου» ή «δεν πληρώνομαι αρκετά».

Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να εξανεμίσει τις ελπίδες σου για να πάρεις την θέση. Η bestselling management συγγραφέας, Suzy Welch, εξηγεί στο CNBC το πως ακριβώς πρέπει να απαντήσεις. Έτσι ώστε να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση και να βγεις… αλώβητος από αυτό το όντως αμήχανο ερώτημα. Θα στηριχτείς σε 3 βασικά πράγματα.

1- Μην δώσεις ψεύτικη απάντηση: Οι υπεύθυνοι προσωπικού, συνήθως μπορούν να καταλάβουν το πότε κάποιος λέει ψέμματα. «Μην δημιουργήσεις μια ιστορία» λέει η Welch και συμπληρώνει: «Το έχω πει, και θα το πω ξανά: Το ψέμα δεν είναι ποτέ καλό». Επίσης μην αποφύγεις να απαντήσεις. Διάλεξε μια απάντηση που να είναι αληθινή, αλλά να μην είναι κάτι που θα σε «φθείρει» σαν τα παραπάνω. Μπορείς π.χ. να κάνεις επισήμανση  της «αργής ανάπτυξης» ή της «έλλειψης ευκαιριών».

2- Μην φανείς σαν ένας boss hater: Ακόμα κι αν έχεις παράπονα από το τελευταίο αφεντικό σου, μην τα παραθέσεις στην job interview. Το να φανεί κάποιος ως boss hater, είναι αποτρεπτικό για να τον επιλέξει ένας επόμενος εργοδότης για μια θέση. Μάλιστα, πολλές πορές μπορεί να παρερμηνευτούν αυτά που λες και να φανεί ότι… εσύ είσαι το πρόβλημα. Επίσης, δεν χρειάζεται να φανείς ως ένας άνθρωπος που κρατά κακίες.

3- Μην σταθείς στο παρελθόν: Ένα έξυπνο tip, είναι να «γυρίσεις» την απάντηση σου στο μέλλον. Μη σταθείς στα όσα έγιναν στην τελευταία δουλειά σου. Πες γιατί θέλεις να πας στην νέα εταιρία και μίλα για τις φιλοδοξίες σου. «Εξήγησε γιατί αυτή η δουλειά είναι τόσο σωστή για τα skills σου, τις αξίες σου και τους στόχους της σταδιοδρομίας σου», λέει η συγγραφέας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nine =