αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί θέλεις να εργαστείς εδώ;»: Πως να απαντήσεις σε αυτήν την κλισέ ερώτηση που γίνεται στις job interviews

«Γιατί θέλεις να εργαστείς εδώ;»: Πως να απαντήσεις σε αυτήν την κλισέ ερώτηση που γίνεται στις job interviews

«Γιατί θέλεις να εργαστείς εδώ;». Είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που θα κάνει ένας διευθυντής προσλήψεων, κατά τη διάρκεια μίας job interviews. Και παραμένει μία δύσκολη ερώτηση για τους περισσοτέρους υποψηφίους. Τι πρέπει να απαντήσεις;

Η απάντησή σας βοηθά έναν υπεύθυνο προσλήψεων να αποφασίσει αν θέλετε πραγματικά τη συγκεκριμένη δουλειά ή αν είναι απλώς μια ακόμα θέση στη λίστα με τις εκατοντάδες για τις οποίες υποβάλατε το βιογραφικό σας. «Αυτό που αναζητούν οι managers όταν κάνουν αυτή την ερώτηση είναι το βάθος σκέψης και η σοβαρότητα που έχει ένας υποψήφιος σχετικά με την εργασία σε αυτήν την εταιρεία», λέει στο CNBC ο Jeff Hyman, Διευθύνων Σύμβουλος της Recruit Rockstars. Ο Hyman έχει πάρει συνεντεύξεις από περισσότερους από 30.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια της 25χρονης καριέρας του ως recruiter.

Και τελικά πως πρέπει να κινηθείς; Όλα ξεκινούν πριν την συνέντευξη. Πριν πας στο ραντεβού κάνε την έρευνα σου. Ένα Googlάρισμα, ένα ψάξιμο στα social media ή το επίσημο website της εταιρίας, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα έτσι ώστε να συλλέξεις πληροφορίες για την εταιρία και να πας ενημερωμένος. «Ξεχωρίζετε πραγματικά ως υποψήφιος όταν δείχνετε ότι έχετε κάνει το ‘επιπλέον μίλι’ για να κοιτάξετε πέρα από την homepage μιας εταιρείας», λέει η career coach Emily Liou.

Η ίδια εξηγεί: «Εάν κάνετε συνέντευξη για μια θέση στην Apple, για παράδειγμα, και πείτε στον υπεύθυνο προσλήψεων ότι θέλετε να εργαστείτε εκεί επειδή φτιάχνουν υπέροχους υπολογιστές, αυτό δεν θα σας προσφέρει πιο κοντά σε μια πρόταση, επειδή πολλοί άλλοι υποψήφιοι λένε το ίδιο ακριβώς».

Διαλέξτε δύο ή τρεις λεπτομέρειες: Θα μπορούσε να είναι η αποστολή της εταιρείας, η επιχειρηματική της στρατηγική ή η ευκαιρία να συνεργαστείτε με έναν συγκεκριμένο υπάλληλο και να χτίστε την απάντησή σας από εκεί, προτείνει ο Hyman.

«Μία από τις πιο καλές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε ως υποψήφιος είναι να μοιραστείτε αυτό που σας τράβηξε συγκεκριμένα σε έναν οργανισμό», λέει η Liou. «Μπορείτε να πείτε, «Λατρεύω τη φήμη που έχει χτίσει η εταιρεία σας γύρω από την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή τον τρόπο με τον οποίο επιστρέφετε στην κοινότητα μέσω του X, Y και Z, τρόπου. Αυτές είναι σημαντικές αξίες και για μένα».

Τέλος, κλείστε την απάντησή σας περιγράφοντας τον άμεσο αντίκτυπο που ελπίζετε να φέρετε στην ομάδα. «Όταν κάποιος παίρνει συνέντευξη από υποψηφίους, έχει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, είτε πρόκειται για αυξανόμενα έσοδα, είτε για την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος ή κάτι άλλο», λέει ο Hyman. Όταν ένας manager ρωτά “Γιατί θέλετε να δουλέψετε εδώ;” είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δείξετε ότι όχι μόνο είστε ενθουσιασμένοι με την αποστολή και τις ευκαιρίες της εταιρείας, αλλά «βλέπετε την ευκαιρία να βοηθήσετε στην επίλυση ενός προβλήματος και να έχετε πραγματικό αντίκτυπο», εξηγεί ο Hyman.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε 3ημερα Σαββατοκύριακα στην εταιρία μας»: Μία manager εξηγεί τι έγινε μετά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 6 =