αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί θέλεις να αφήσεις την παρούσα εργασία σου για εμάς;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση- παγίδα σε μια job interview

«Γιατί θέλεις να αφήσεις την παρούσα εργασία σου για εμάς;»: Πως να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση- παγίδα σε μια job interview

Είναι μια από τις ερωτήσεις που ακούμε συχνά στις συνεντεύξεις για δουλειά. «Γιατί θέλεις να αφήσεις την παρούσα εργασία σου για εμάς;». Και χρειάζεται προσοχή στο πως θα απαντήσεις.

Μάλλον είναι κακές απαντήσεις, όσες θα διατυπωθούν με υποτιμητικούς ή αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την παρούσα εργασία και τον εργοδότη μας. Επίσης, εμπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν τον μισθό, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τη συμπεριφορά. Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι με αυτή την ερώτηση η άλλη πλευρά δεν θέλει να μάθει τα… κακώς κείμενα τς προηγούμενης εταιρίας. Θέλει περισσότερο να δεις τις δικές σου προθέσεις και τρόπο σκέψεις.

Τι να κάνεις: Μίλα λοιπόν για εσένα. «Νομίζω ότι μπορώ να κάνω / προσφέρω περισσότερα και το επόμενο βήμα μου στη συγκεκριμένη εργασία δεν φαίνεται ιδιαίτερα εφικτό ή το πλαίσιο για κάτι περισσότερο είναι πολύ περιορισμένο», είναι μια καλή απάντηση. Εστίασε περισσότερο, δηλαδή, στην εξέλιξη που θες να έχεις και πως αυτή μπορεί να έρθει μέσα από τη νέα εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 7 =