αρχικηVIRALΓιατί η 5η ημέρα είναι η πιο κρίσιμη, αν έχεις τον κορονοϊό

Γιατί η 5η ημέρα είναι η πιο κρίσιμη, αν έχεις τον κορονοϊό

Οι επιστήμονες, μελετώντας όλο αυτό το διάστημα, την εξέλιξη της νόσου του νέου κορονοϊού, βρήκαν ποια μέρα θεωρείται ως η κρισιμότερη για κάποιον που έχει βγει θετικός στο τεστ.

Ως συνήθως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με άτομα που βγαίνουν θετικά στο τεστ του κορονοϊού, δεν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά τους σε κάποιο νοσοκομείο, αφού δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα ή ακόμα είναι και ασυμπτωματικοί. Αυτό που κάνουν, είναι να απομονώνονται στο σπίτι και να υποβάλλονται σε καραντίνα, παρακολουθώντας τακτικά τη θερμοκρασία του σώματος τους και αν παρατηρούν διαφορά στα συμπτώματα.Επιπλέον βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον γιατρό τους ενημερώνοντας τον για την κατάσταση της υγείας τους.

Σε περίπτωση που βγείτε θετικοί δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε, διότι μπορεί να το περάσετε πολύ ήπια. Αρχικά, μπορεί να αντιμετωπίσετε συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη όπως βήχα, πονόλαιμο, πυρετό, γενικούς πόνους και πονοκέφαλο. Ενδεχομένως να χάσετε προσωρινά την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης. Επίσης ίσως να εμφανίσετε τα λιγότερο κοινά συμπτώματα που περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό και διάρροια. Όποια και αν είναι τα αυτά, θα χρειαστείτε αρκετή ξεκούραση, πολλά υγρά και την απλή παρακεταμόλη για πόνους, τις ημικρανίες ή τον πυρετό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιο κρίσιμη μέρα της αυτο-απομόνωσης στο σπίτι, είναι η πέμπτη και οι μετέπειτα που ακολουθούν. Ο λόγος είναι επειδή από εκείνη τη στιγμή και μετά, κάποιοι αρχίζουν να εμφανίζουν πιο βαριά συμπτώματα και να χειροτερεύουν σημαντικά.

Περίπου το 20% των ατόμων εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, με τους ηλικιωμένους και εκείνους με προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έχοντας αυξημένες πιθανότητες να χρειαστούν νοσηλεία.  Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημάδια όπως έντονη κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή ή μια γενική επιδείνωση του αισθήματος της αναπνοής.

Εάν τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας ή εάν τα συμπτώματα σας γίνουν ακόμη πολύ σοβαρά (όπως δυσκολία στην αναπνοή), καλέστε κατευθείαν για βοήθεια και ζητήστε ασθενοφόρο. Εξίσου πολύ βασικό είναι να μην παραλείψετε να τους ενημερώσετε ότι έχετε τη νόσο του covid-19. Επίσης, σε περίπτωση που έχετε υποψίες ότι είστε θετικοί, φροντίστε να κάνετε άμεσα το τεστ και να ενημερώσετε όλους όσους είχαν έρθει σε επαφή μαζί σας τις προηγούμενες μέρες.  Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα μας διαπιστώθηκε ότι μεταδόθηκαν μέσω της επαφής.

Πηγή: portraits.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − fifteen =