αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί η πρώτη σου δουλειά είναι πολύ σημαντική, σύμφωνα με τον Mr Alibaba

Γιατί η πρώτη σου δουλειά είναι πολύ σημαντική, σύμφωνα με τον Mr Alibaba

Η πρώτη σου δουλειά μπορεί να μην είναι αυτή που ονειρεύεσαι. Αλλά σύμφωνα με το Jack Ma, είναι η πιο σημαντική. Ο ίδιος βρέθηκε στο World Economic Forum, και εξήγησε την άποψη του.

Η πρώτη σου δουλειά δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι η dream job σου. Αλλά πρέπει να είναι μια δουλειά μέσα από την οποία θα μάθεις πράγματα και θα λάβεις πολύτιμες εμπειρίες. «Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρεις μια δουλειά σε ένα μεγάλο brand. Αρκεί να έχεις ένα αφεντικό που θα σου διδάξει το πως να είσαι πιο ανθρώπινος και το πως να κάνεις τα πράγματα σωστά», εξηγεί ο ιδρυτής της Alibaba.

«Δώσε στον εαυτό σου μια επίσχεση: ‘Θα μείνω εκεί για 3 χρόνια’», τονίζει ο Jack Ma.

Το πρόβλημα που έχει παρατηρήσει ο Jack Ma, είναι ότι συχνά οι νέοι αφήνουν την δουλειά τους πολύ γρήγορα. Και έτσι δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν εμπειρίες. «Ένας από τους λόγους για τους οποίους επιβίωσα για 20 χρόνια, είναι επειδή πριν είχαν δουλέψει ως δάσκαλος», σημειώνει ο Jack Ma. Αυτή η δουλειά, τον βοήθησε να μάθει το πως να εντοπίζει ταλαντούχους ανθρώπους και να τους εμπνέει. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να χτίσει μια καλή ομάδα στην Alibaba και να έρθει η «εκτόξευση».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, σε όλη την διάρκεια της διαδρομής του, κοίταγε να προσλαμβάνει ανθρώπους εξυπνότερους από αυτόν. Ανθρώπους που σε 4-5 χρόνια θα μπορούσαν να είναι τα αφεντικά του. Επίσης έβαζε δίπλα του ανθρώπους που δεν τα παρατούν ποτέ και έχουν θετικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =