αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί η νέα έκδοση του browser Opera θεωρείτε η «πιο γρήγορη» που έχουμε δει ποτέ

Γιατί η νέα έκδοση του browser Opera θεωρείτε η «πιο γρήγορη» που έχουμε δει ποτέ

Μπορεί ο Chrome να έχει την μερίδα του λέοντος, όμως δεν είναι ο μοναδικός browser. Ο Opera είναι ένας από τους παλαιότερους και σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα έκδοση. Ο Opera 43 θεωρείται ότι είναι η ταχύτερη έκδοση που έχουμε δε μέχρι σήμερα. Εκτός από την ταχύτητα, η καινούρια έκδοση φέρνει και κάποια νέα χαρακτηριστικά, όπως αναλύει το Techblog.gr.

Πρώτο είναι το instant page loading, το οποίο προβλέπει τι URL πληκτρολογείς και πριν τελειώσεις την πληκτρολόγηση, προχωρά στην φόρτωση της σελίδας στο background. Επομένως, όταν πατήσεις enter, η σελίδα θα εμφανιστεί αμέσως. Το instant page loading γίνεται όλο και πιο έξυπνο, μαθαίνοντας τις συνήθειες του χρήστη. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς την address bar για να κάνεις αναζήτηση, κάνει pre-load τα αποτελέσματα με βάση το ποιο είναι το πιο πιθανό να κάνεις κλικ.

Στα Windows, υπάρχει ένα διαφορετικό performance feature ενσωματωμένο στην τελευταία έκδοση του Opera. Ονομάζεται Profile Guided Optimization (PGO), είναι μια τεχνική που μπορεί να κάνει το software να τρέχει σε Windows πολύ πιο γρήγορα, όταν χρησιμοποιεί τη λιγότερη CPU. Το PGO βελτιστοποιεί τα πιο σημαντικά κομμάτια του browser, κάνοντάς την εκκίνησή του 13% πιο γρήγορη από πριν. Τα benchmarks επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει και βελτίωση στην απόδοση από 3.35% έως 60.3% (ανάλογα με το ποιο benchmark δοκιμάζεις).

Τέλος, ο Opera 43 διαθέτει «classic link selection», που σημαίνει ότι μπορείς να διαλέξεις εύκολα και γρήγορα ένα link χωρίς να το ενεργοποιείς. Αυτό είναι δυνατό από μια αλλαγή που έγινε στη λειτουργία click and drag.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eight =