αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί η επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά μπορεί να γίνει μέσω text (και πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό)

Γιατί η επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά μπορεί να γίνει μέσω text (και πρέπει να είσαι έτοιμος για αυτό)

Την επόμενη φορά που θα κάνεις αίτηση για μια δουλειά, μην εκπλαγείς αν ο HR Manager επικοινωνήσει μαζί σου μέσω μηνυμάτων. Είτε email, είτε sms, είτε μέσα από ειδικές πλατφόρμες. Και ξεκινήσει τη διαδικασία πρόσληψης με αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά όλο και περισσότεροι εργοδότες κινούνται με αυτόν τον τρόπο, για να βρουν νέα ταλέντα.

«Δεν θα εκπλαγώ, τουλάχιστον για τους νεότερους επαγγελματίες, αν γίνει ένα αρκετά συνηθισμένο πράγμα», λέει η career expert Amanda Augustine, στο CNBC.

Όπως εξηγεί η ίδια, ο χρόνος είναι χρήμα για τους περισσότερους Managers. Των οποίων η αμοιβή εξαρτάτε από το γρήγορο «ξεσκαρτάρισμα» των υποψηφίων. Η επικοινωνία με έναν υποψήφιο μέσω κείμενου αντί του τηλεφώνου, μπορεί να είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος για ορισμένες εταιρείες.

Η αρχική σκέψη των HR Managers είναι απλή: Θέλουν να απαλλαγούν από την αρχική μάζα των υποψηφίων γρήγορα. Και να φτάσουν σε μια τελική ομάδα, από την οποία θα επιλέξουν τελικά αυτούς που θα προσληφθούν. Η εν λόγω διαδικασία μπορεί να γίνει πιο εύκολα μέσω κειμένου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =