αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς χρώματα στο βιογραφικό σου (με μόνο μια εξαίρεση)

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς χρώματα στο βιογραφικό σου (με μόνο μια εξαίρεση)

Όταν στήνετε ένα βιογραφικό, υπάρχουν πολλές συμβουλές από ειδικούς που πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι σημαντικά, για παράδειγμα, τα key words. Χρησιμοποιήστε επιδραστικά ρήματα για να περιγράψετε τι κάνατε σε κάθε εργασία. Ποσοτικοποιήστε τα επιτεύγματά σας με εντυπωσιακούς αριθμούς.

Όλα αυτά είναι αρκετά ξεκάθαρα. Αλλά υπάρχει ένα λάθος που κάνουν αρκετοί, σε μια προσπάθεια… να ξεχωρίσουν. Χρησιμοποιούν διάφορα χρώματα στο βιογραφικό τους.

Το αμερικανικό CNBC μίλησε με μερικούς ειδικούς, οι οποίοι παραθέτουν τις συμβουλές τους. Είναι καλή μια πολύχρωμη γραμματοσειρά; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι εξαρτάται πραγματικά από τον κλάδο στον οποίο δουλεύετε. «Αν είστε λογιστής ή άτομο πληροφορικής, κανείς δεν θέλει πραγματικά έναν δημιουργικό λογιστή», λέει η Julie Bauke, ιδρύτρια και chief career strategist του The Bauke Group.

Αυτό πιθανότατα ισχύει και για άλλους κλάδους, όπως η τα χρηματοοικονομικά και η ιατρική. Διατηρήστε το σε γραμματοσειρά Arial, Times New Roman ή Calibri, 11 μέγεθος, μαύρη γραμματοσειρά, σε ένα λευκό ή κρεμ φόντο.

Ωστόσο, όταν βρίσκεστε σε έναν τομέα «που σας προσλαμβάνουν για τη δημιουργικότητά σας», λέει η Bauke, όπως η γραφιστική ή τα animations, «έχετε περισσότερο χώρο για να παίξετε».

Εάν βρίσκεστε σε έναν από αυτούς τους τομείς, όταν κάνετε αίτηση για την επόμενη θέση σας, αναρωτηθείτε: Κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας στις οποίες το βιογραφικό σας θα μπορούσε να είναι μια επέκταση της καλλιτεχνικής φωνής που προσπαθείτε να μεταδώσετε; Εάν ναι, τι θα βοηθούσε καλύτερα να μεταφέρετε το μήνυμα σας;

«Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι τα φωτεινά χρώματα μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστούν», λέει η Octavia Goredema, career coach και συγγραφέας του «Prep, Push, Pivot». Εάν έχετε επιλέξει άλλο χρώμα εκτός από το μαύρο στα γράμματα, δοκιμάστε να εκτυπώσετε το βιογραφικό σας για να δείτε αν είναι ευανάγνωστο πριν το χρησιμοποιήσετε.

Και το πιο σημαντικό, «μια μπλε γραμματοσειρά ή μια μαύρη γραμματοσειρά δεν πρόκειται να κάνει καμία διαφορά εάν οι δεξιότητες, η τεχνογνωσία και τα επιτεύγματά σας δεν σχετίζονται με τη θέση για τον οποία κάνετε αίτηση», λέει η Goredema.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − eight =