αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί δεν πρέπει να τηλεφωνείς ή να στέλνεις email Δευτέρα πρωί σε ένα πολυάσχολο άτομο: Η συμβουλή ενός οικονομικού συμβούλου προς τους νέους

Γιατί δεν πρέπει να τηλεφωνείς ή να στέλνεις email Δευτέρα πρωί σε ένα πολυάσχολο άτομο: Η συμβουλή ενός οικονομικού συμβούλου προς τους νέους

Ο John Spooner είναι γνωστός οικονομικός σύμβουλος και best-seller συγγραφέας. Έχει εμφανιστεί κατά καιρούς σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ και είναι απόφοιτος του Harvard University.

Σε άρθρο του στο CNBC, ο ίδιος παραθέτει μερικές συμβουλές προς τους νέους. Ανάμεσα σε αυτές, μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ίσως… απρόσμενη: Ποτέ μην τηλεφωνείτε ή μην στέλνετε email σε ένα πολυάσχολο άτομο τη Δευτέρα το πρωί.

«Οι πολυάσχολοι άνθρωποι μπαίνουν στις επαγγελματικές ρουτίνες της εβδομάδα τους και το τελευταίο άτομο που θέλουν να ακούσουν όταν ξεκινούν είστε εσείς — επειδή είστε κάποιος που θα ζητήσει κάτι δωρεάν, κάποιος που δεν είναι παραγωγικός γι’ αυτούς, κάποιος με τον οποίο θα σπαταλήσουν τον χρόνο τους, ανεξάρτητα από την αξία που έχετε», λέει.

Σημειώνοντας ότι είναι λογικό ένας νέος να είναι ανυπόμονος, αλλά αν κάνεις ένα τέτοιο τηλέφωνο Δευτέρα πρωί, μάλλον θα είναι… ενοχλητικό. Με απλά λόγια, το πρωί της Δευτέρας δεν είναι η ιδανική στιγμή για να ζητήσεις βοήθεια, συμβουλές ή χάρες.

«Αντ’ αυτού, τηλεφωνήστε την Τρίτη το απόγευμα, μετά το μεσημεριανό γεύμα. Τότε, οι πολυάσχολοι άνθρωποι αποδέχονται περισσότερο αυτές τις κλήσεις επειδή έχουν ήδη μπει στον ρυθμό της εβδομάδας» εξηγεί ο Spooner.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/106715901-1600958687559-spooner.jpg?v=1600958943&w=740&h=416&ffmt=webp

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =