αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν πρέπει να κυνηγάς τους ανταγωνιστές»: Ένας πετυχημένος startupper δίνει τη συμβουλή του μέσα σε 1 λεπτό (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γιατί δεν πρέπει να κυνηγάς τους ανταγωνιστές»: Ένας πετυχημένος startupper δίνει τη συμβουλή του μέσα σε 1 λεπτό (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τον Josh Pigford είχαμε ξανά μιλήσει πριν μερικές ημέρες. Είναι τα τελευταία χρόνια ιδρυτής της Baremetrics. Μιας καινοτόμου εταιρίας η οποία παρέχει digital εργαλεία σε startups, έτσι ώστε να αναλύουν την ανάπτυξη και την πρόοδο τους. Αλλά μέσα από το YouTube, προσπαθεί να δώσει τα tips του σε άλλους startuppers. Φτιάχνοντας σύντομα βίντεο.

Τώρα θα δούμε ακόμα μια συμβουλή του, η οποία ίσως ξαφνιάσει κάποιους. Έχει να κάνει με τους ανταγωνιστές. Τους οποίους, σύμφωνα με τον Josh Pigford, δεν πρέπει να κοιτάς. «Σταμάτα να κυνηγάς τους ανταγωνιστές» σημειώνει αρχικά.

«Αν χτίζεις κάτι που πραγματικά θα λύνει προβλήματα για τους πελάτες σου, τότε οι μόνοι άνθρωποι για τους οποίους πρέπει να νοιάζεσαι είναι οι πελάτες σου», τονίζει ο επιχειρηματίας.

Είναι αυτό που θέλουν οι πελάτες σου από εσένα. Για αυτό πληρώνουν. Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να αναλωθείς στο να… κοιτάς μόνιμα τους ανταγωνιστές. Τι γράφουν στο blog τους. Τι ανεβάζουν στα social media. Να κοιτάς να δεις την επόμενη κίνηση τους. Αλλά εδώ είναι το λάθος: Έτσι θα είσαι πάντα ένα βήμα πίσω.

Εστίασε στα προβλήματα που έχουν οι πελάτες σου. Το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σου, είναι στον πάτο της λίστας των πραγμάτων που σε ενδιαφέρουν.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − fifteen =