αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί δεν πρέπει να βάζεις τις «γνώσεις Microsoft Office» στο βιογραφικό σου

Γιατί δεν πρέπει να βάζεις τις «γνώσεις Microsoft Office» στο βιογραφικό σου

Είναι λογικό να θέλεις να βάζεις όσα περισσότερα επαγγελματικά προσόντα έχεις, στο βιογραφικό σου. Κι όμως, κάποια μπορεί να λειτουργήσουν… αρνητικά. Όπως οι «γνώσεις Microsoft Office» που αρκετοί συμπεριλαμβάνουν στο βιογραφικό τους. Αλλά γιατί είναι κακό; Όπως εξηγεί το αμερικανικό Money.com, η συγκεκριμένη δεξιότητα έχει γίνει τόσο κλισέ και συνηθισμένη εν έτει 2018, που δεν έχει νόημα να την δείχνεις σε πρώτο πλάνο. Αν το κάνεις, μπορεί να έχεις μάλιστα τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού ίσως ο HR Manager θεωρήσει ότι δεν έχεις κάτι άλλο να δείξεις.

«Το 2018, εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε μια δουλειά, με το προσόν ότι έχετε γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών» μάλλον δεν είναι καλή ιδέα, εξηγεί η σύμβουλος της καριέρας Carlota Zimmerman. Και συνεχίζει με περιπαικτική διάθεση: «Αν ένας πελάτης μου πει ότι θέλει να βάλει τις γνώσεις Microsoft Office στο βιογραφικό του, θα του απαντήσω: Και γιατί να σταματήσεις εκεί; Βάλε και την καλή χρήση του κουταλιού και του πιρουνιού».

Και τι μπορείς να κάνεις για να δείξεις τις ικανότητες σου στο συγκεκριμένο κομμάτι; Ίσως είναι καλύτερο να δείξεις κάποια projects που ήδη έχεις ολοκληρώσει στο παρελθόν, μέσω των συγκεκριμένων εργαλείων. Κάτι που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από την μάζα. Αυτός ο κανόνας ισχύει και γενικότερα. Δεν έχει νόημα να λες στο βιογραφικό σου ότι έχεις απολυτήριο λυκείου. Πρέπει να προβάλεις τα στοιχεία εκείνα που, ενδεχομένως, δεν θα τα έχουν πολλοί υποψήφιοι.

Σε όλα αυτά υπάρχει μια εξαίρεση: Πρέπει να προσέξεις τι λέει η αγγελία για δουλειά. Αν αυτή ζητά ξεκάθαρα γνώσεις Microsoft Office, τότε πρέπει να το συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + seven =