αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείς για τους ανταγωνιστές όταν ξεκινάς»: Ο Jack Ma παραθέτει μέσα σε 35 δευτερόλεπτα την άποψη του (ΒΙΝΤΕΟ)

«Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείς για τους ανταγωνιστές όταν ξεκινάς»: Ο Jack Ma παραθέτει μέσα σε 35 δευτερόλεπτα την άποψη του (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που ακούνε οι νέοι επιχειρηματίες, είναι να κάνουν μεγάλη έρευνα αγοράς, πριν ακόμα λανσάρουν ένα νέο project. Να δουν πόσοι και ποιοι «παίχτες» δραστηριοποιούνται στο ίδιο πεδίο. Ενώ αυτή η άποψη μπορεί να μην είναι εντελώς λάθος, ο ιδρυτής της Alibaba, Jack Ma, παρουσιάζει μια άλλη ενδιαφέρουσα οπτική.

Στο παραπάνω βίντεο μόλις 35 δευτερολέπτων, τονίζει πως όταν ξεκινάς… δεν πρέπει να σε νοιάζει ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου. Φέρνει μάλιστα το παράδειγμα με τους δρομείς 10.000 μέτρων. «Στα 200 πρώτα μέτρα, δεν σε νοιάζει ποιος είναι πίσω σου», λέει. Στη συνέχεια όταν έχεις διανύσει 3.000 μέτρα, θα καταλάβεις ποιοι είναι οι πραγματικοί ανταγωνιστές σου.

Στην αρχή, αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να τρέχεις. Και μάλιστα, ίσως είναι καλό να υπάρχουν πολλοί «δρομείς», έτσι ώστε όλη η αγορά να πηγαίνει προς τα μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − seven =