αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί δεν πέφτουν δραστικά τα κρούσματα και οι θάνατοι, παρά το εθνικό lockdown- Τι λένε οι ειδικοί

Γιατί δεν πέφτουν δραστικά τα κρούσματα και οι θάνατοι, παρά το εθνικό lockdown- Τι λένε οι ειδικοί

Είμαστε λίγο πριν την συμπλήρωση 1 μήνα εθνικού lockdown, ωστόσο οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων δεν δείχνουν να μειώνονται δραστικά. Ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Τα στοιχεία αυτά έχουν προβληματίσει έντονα τους ειδικούς.

Μία πιθανή εξήγηση του συνεχιζόμενου δεύτερου κύματος, είναι ότι λόγω της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα υπάρχει ένα συνεχές «πινγκ-πονγκ» μεταξύ των εργασιακών χώρων και της ενδοοικογενειακής διασποράς, εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως διευκρίνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, εκεί που πάει να ηρεμήσει μία περιοχή, ξεσπά μία συρροή κρουσμάτων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, σε μία κλειστή δομή, που λειτουργεί ως μία πηγή υπερμετάδοσης και έχει ως αποτέλεσμα την διασπορά μέσα στα σπίτια όλων αυτών των ανθρώπων, στις οικογένειές τους. «Δυστυχώς, ο ιός έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο πονηρός από εμάς και παραμονεύει κάθε στιγμή χαλάρωσης ή αφηρημάδας μας», υπενθύμισε η ίδια και πρόσθεσε:

«Η αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας αποτελεί έναν μαραθώνιο. Ναι, διανύουμε ένα μαραθώνιο και έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα μπροστά μας και πιθανότατα και πολλές ανηφόρες μέχρι τον τερματισμό. Όσοι έχουν τρέξει μαραθώνιο, γνωρίζουν καλά ότι ο αγώνας θέλει οργάνωση, στρατηγική, πειθαρχία και καλή προετοιμασία. Χρειάζεται συγκέντρωση και στοχοπροσήλωση σε πολλές μικρές νίκες, χιλιόμετρο-χιλιόμετρο. Και βέβαια, είναι πάντα πιο εύκολο όταν κάνεις τον αγώνα μαζί με άλλους που έχουν τον ίδιο στόχο με εσένα. Για αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνέντευξη Ιωαννίδη: Πάμε ολοταχώς για 10.000 νεκρούς από Covid στην Ελλάδα. Καταστροφικό το δεύτερο lockdown

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 12 =