αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί αυτή η ιδρύτρια κράτησε κρυφή 1 χρόνο την startup ιδέα δισεκατομμυρίων που είχε, από φίλους και συγγενείς

Γιατί αυτή η ιδρύτρια κράτησε κρυφή 1 χρόνο την startup ιδέα δισεκατομμυρίων που είχε, από φίλους και συγγενείς

Στο πεδίο των startups, κάποιοι το αποκαλούν «stealth mode». Είναι τότε που οι ιδρυτές διατηρούν την επιχείρησή τους «μυστική», μερικές φορές για να κρατήσουν πληροφορίες μακριά από ανταγωνιστές, ενώ άλλες φορές το χρησιμοποιούν ως στρατηγική μάρκετινγκ. Όμως τη δεκαετία του ’90, η Sara Blakely έκρυψε την πρωτοποριακή εταιρία της, Spanx, ακόμη και από εκείνους που ήταν πολύ κοντά της, για έναν διαφορετικό λόγο.

«Όταν ξεκίνησα τh Spanx», έγραψε η Blakely σε ανάρτηση στο LinkedIn, «Κράτησα κρυφή την ιδέα από τους φίλους και την οικογένειά μου για ένα χρόνο γνωρίζοντας ότι από αγάπη μπορεί να με εμποδίσουν να πάρω το ρίσκο».

Η Blakely συζήτησε για την επιχείρησή της μόνο με τους ανθρώπους που χρειαζόταν για να φέρει τη Spanx στην αγορά. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν οι δικηγόροι και οι κατασκευαστές που χρειάζονταν.

Όπως έχει πει η ίδια στο παρελθόν, πολλές φορές είναι καλύτερο να κρατάς… κρυφή μια ιδέα, όταν αυτή είναι στο αρχικό στάδιο της. Διότι σε διαφορετική περίπτωση «καταλήγεις να περνάς όλο τον χρόνο σου στο να υπερασπίζεσαι και να εξηγείς την ιδέα σου, και όχι να δουλεύεις για αυτή».

Η Blakely, η οποία σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος, ξεκίνησε την δική της εταιρία κρυφά, και δούλευε τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

«Πιστέψτε ότι μπορείτε να το κάνετε και θα το κάνετε», λέει η ίδια. Και συμπληρώνει: «Προστατέψτε τα όνειρα, τις ιδέες και τους στόχους σας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =