αρχικηVIRALΓιατί αντιπαθούμε κάποιους ανθρώπους μόλις τους βλέπουμε- Εδώ είναι 5 συνηθισμένα λάθη που κάνουν

Γιατί αντιπαθούμε κάποιους ανθρώπους μόλις τους βλέπουμε- Εδώ είναι 5 συνηθισμένα λάθη που κάνουν

Όλοι θέλουμε να δημιουργούμε μια καλή πρώτη εντύπωση και γενικά να είμαστε συμπαθείς. Αυτό άλλωστε μπορεί να μας βοηθήσει στην καριέρα μας ή γενικότερα στη ζωή μας.

Αλλά γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται αντιπαθητικοί… από την πρώτη στιγμή που θα τους γνωρίζεις; Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, υπάρχουν 5 λάθος κινήσεις που συνήθως κάνουν αυτά τα άτομα. Και δημιουργούν αντιπάθεια. Μήπως κάνεις κάποια από αυτά τα λάθη και εσύ;

Τα συγκεκριμένα points τα έχει παραθέσει ο Benjamin Franklin. Και ισχύουν ακόμα και σήμερα.

Μιλάνε πάρα πολύ. Οι άνθρωποι αγαπούν τη διασκεδαστική παρέα. Δεν αγαπούν τους ανθρώπους που γίνονται «χάος θορύβου και ανοησίας», έχει πει ο Benjamin Franklin. Και η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι νοιάζονται περισσότερο για το πόσο… θα μιλήσουν, παρά για το πόσο θα ακούσουν. Δεν ακούνε τον συνομιλητή τους- και συχνά το διακόπτουν για να πουν κάτι.

Πάρα πολλές ερωτήσεις. Ενώ το να ενδιαφέρεσαι για τους άλλους είναι υπέροχο, το να τους ανακρίνεις δεν είναι. Πώς θα βεβαιωθείτε ότι δεν ξεπερνάτε τα όρια; Ο Franklin ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα ξεκινούν όταν οι ερωτήσεις σας έχουν σχεδιαστεί για να «ανακαλύπτουν μυστικά … και να αποκαλύπτουν τα λάθη των άλλων».

Ιστορίες… για αγρίους. Το να μπορείς να παραθέσεις μια καταπληκτική ιστορία ακούγεται καλό, και είναι, αλλά ο Franklin προειδοποιεί τους αναγνώστες του να μην αναπτύξουν ιστορίες- κονσέρβα και να τις ξετυλίγουν ξανά και ξανά ή να μπαίνουν σε υπερβολικές λεπτομέρειες που ενδιαφέρουν τον αφηγητή πολύ περισσότερο από τον ακροατή.

Διαφωνίες. Η περιγραφή του Franklin για όσους αγαπούν να διαφωνούν είναι ανέλπιστα σύγχρονη. «Πες ό,τι θέλεις, σίγουρα θα σε αντικρούσουν». Στην εποχή μας, θα δεις πολλά τέτοια άτομα εκεί έξω ή στο Facebook. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε σε όλα με τους άλλους. Μπορείς να πεις την άποψη σου πάνω σε ένα θέμα, μπορείς να παραθέσεις τα επιχειρήματα σου, αλλά αν δεν μπορεί να υπάρξει σύγκληση απόψεων δεν έχει νόημα να επιμένεις και να δημιουργείς συνεχώς αντιπαραθέσεις.

Αστοχο χιούμορ. Ο Franklin παρομοιάζει το χιούμορ με το αλάτι: Λίγο αλάτι δίνει γεύση στη συζήτηση, το πολύ την κάνει δυσάρεστη. Κάνε λοιπόν μόνο αστεία που ξέρεις ότι θα τα λάβει θετικά η άλλη πλευρά. Και ποτέ μην κοροϊδεύεις «φυσικές αναπηρίες, αναπόφευκτες κακοτυχίες, ελαττώματα ή παραμορφώσεις οποιουδήποτε είδους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Warren Buffett: Σας συμβουλεύω να αποφύγετε αυτά τα λάθη στην δουλειά και στην ζωή σας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 4 =