αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Γιατί έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου;»: 3 ύπουλες ερωτήσεις που ίσως σου γίνουν σε μια job interview

«Γιατί έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου;»: 3 ύπουλες ερωτήσεις που ίσως σου γίνουν σε μια job interview

Το έχουμε ξανά πει: Δεν είναι πάντα εύκολο να… επιβιώσεις σε μια job interview. Και αν κάνεις λάθη, μάλλον δεν θα πάρεις εσύ τη θέση. Αφού πιθανότατα η εταιρία έχει κανονίσει συνεντεύξεις και με άλλους υποψήφιους. Πρέπει να πας όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται. Και δεν μιλάμε μόνο για το πως θα στήσεις το βιογραφικό σου.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 3 ύπουλες ερωτήσεις που μπορούν να σου γίνουν σε μια συνέντευξη. Είναι καλύτερο να ξέρεις πως θα απαντήσεις…

1# Γιατί έφυγες από την προηγούμενη δουλειά σου; Η προηγούμενη θητεία του υποψηφίου είναι σχεδόν απαραίτητη για τον εκάστοτε HR manager. Γι’ αυτό και ο πρώτος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στις απαντήσεις του. Όλοι θέλουν να αφήσουν θετική εντύπωση. Αυτό επιτυγχάνεται με το μην αναφέρονται λεπτομέρειες που μπορεί να πλήξουν την εικόνα του υποψηφίου καθώς και ασάφειες. Και σε αυτή την περίπτωση, ο υποψήφιος πρέπει να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον ιδανικό άνθρωπο για την θέση. Διπλωματία και πίστη είναι οι λέξεις-κλειδιά.

2# Γιατί έμεινες τόσο καιρό εκτός αγοράς εργασίας; Μία ακόμη περίπλοκη ερώτηση, που μπορεί να εκληφθεί συχνά και ως ευθεία κατηγορία προς το πρόσωπο του υποψηφίου. Εδώ χρειάζεται αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, εξηγώντας τους πραγματικούς λόγους, χωρίς πάρα πολλές όμως λεπτομέρειες.

3# Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου. Η παγίδα στην συγκεκριμένη ερώτηση βρίσκεται στο γεγονός ότι μοιάζει πάρα πολύ απλή και εύκολη. Φαινομενικά, δεν μπορείς να απαντήσεις κάτι που θα φανεί λάθος. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το λάθος. Το ερώτημα μοιάζει ανοικτό, με ευρύ φάσμα απαντήσεων, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Μόλις γνωρίστηκες με αυτόν που σου παίρνει τη συνέντευξη, αρκεί να ξεκινήσεις από πράγματα που αφορούν τις σπουδές σου και μετά την εργασιακή σου εμπειρία – τα χόμπι σου και η ιδιωτική σου ζωή δεν ενδιαφέρουν κανέναν, εκτός αν σχετίζονται με την θέση εργασίας που διεκδικείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 17 =