αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓερμανική εφημερίδα Nordwest: «Στην Ελλάδα λένε ψέμματα για τον ιό, για να προσελκύσουν τουρίστες»

Γερμανική εφημερίδα Nordwest: «Στην Ελλάδα λένε ψέμματα για τον ιό, για να προσελκύσουν τουρίστες»

Σκληρή κρητική στην Ελλάδα κάνει η Γερμανική εφημερίδα Nordwest Zeitung. Κατηγορώντας μάλιστα την Ελληνική Κυβέρνηση ότι λέει ψέμματα, σχετικά με τον κορωνοιό και την έκταση που έχει αυτός στην χώρα μας.

Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο.

«Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα. Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό», γράφει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα και συμπληρώνει: «Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ».

«Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’», λέει η το άρθρο της εφημερίδας, το οποίο παραθέτει και η Deutsche Welle.

«Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα», καταλήγει η Nordwest, κλιμακώνοντας την επίθεσή της λέγοντας: «Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

New York Times: Η Ελλάδα ήταν το «κακό παιδί» της Ε.Ε. αλλά με τον κορωνοϊό τα κατάφερε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =