αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓερμανία: Τέλος η φορολογία στα κέρδη πώλησης bitcoin και ether. Αλλά με μία προϋπόθεση

Γερμανία: Τέλος η φορολογία στα κέρδη πώλησης bitcoin και ether. Αλλά με μία προϋπόθεση

Nέες φορολογικές κατευθύνσεις για τα κρυπτονομίσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας που προβλέπουν τη μη φορολόγηση των κερδών από το BTC και το ETH εάν η πώλησή τους πραγματοποιηθεί 12 μήνες μετά την απόκτησή τους, όπως μεταδίδει το Bitcoins Greece.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών (BΜF) δημοσίευσε ένα έγγραφο 24 σελίδων την Τρίτη 10 Μαΐου  με σαφείς οδηγίες  για τη φορολόγηση του εισοδήματος από κρυπτονομίσματα και εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Το βασικό σημείο των κατευθυντήριων οδηγιών είναι ότι όσοι αποκομίζουν κέρδη πουλώντας BTC ή ETH 12 μήνες μετά την απόκτησή τους δεν θα είναι υπόχρεοι σε φόρους επί των κερδών. Η Κοινοβουλευτική Υφυπουργός Katja Hessel απάντησε επίσης ερωτήσεις σχετικά με το μακροπρόθεσμο staking των κρυπτονομισμάτων:

«Για τους ιδιώτες, η πώληση bitcoin και ether είναι αφορολόγητη μετά από ένα χρόνο. Η προθεσμία δεν παρατείνεται σε δέκα χρόνια εάν, για παράδειγμα, το bitcoin χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για δανεισμό ή ο φορολογούμενος παρείχε σε κάποιον άλλο ETH ως stake για τη δημιουργία του block του».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 19 =