αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓερμανία: Οι παροχές Τσίπρα… δεν συζητήθηκαν

Γερμανία: Οι παροχές Τσίπρα… δεν συζητήθηκαν

Άγνοια των παροχών Τσίπρα είχαν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το Eurogroup. «Οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συζητήθηκαν στο Eurogroup» ξεκαθάρισε την Παρασκευή στην Deutsche Welle το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών.

Όπως σημειώνει ο ΣΚΑΙ, ούτε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, αλλά ούτε και το Eurogroup γνώριζαν για τις εξαγγελίες του έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά των Αιγαίου με μεγάλη προσφυγική ροή. Σε ερώτημα που απεύθυνε η DW προς την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Φρεντερίκε φον Τιζενχάουζεν απάντησε ως εξής: «Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας». «Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα» τόνισε.

Ο γερμανικός Τύπος κάνει αναφορά στο αιφνιδιαστικό, όπως το χαρακτηρίζει, διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό με παροχές προς τους συνταξιούχους και τους κατοίκους νησιών με πολλούς πρόσφυγες.

Ορισμένοι αρθρογράφοι εκφράζουν έκπληξη για αυτήν την κίνηση του κ. Τσίπρα σε μια κρίσιμη περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Eνδεικτικά, η εφημερίδα Bild σημειώνει ότι «ο Τσίπρας παραβίασε τις συμφωνίες που αφορούν στα προγράμματα διάσωσης».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 10 =