αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓεμίσαμε… επιχειρηματικά βραβεία | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Γεμίσαμε… επιχειρηματικά βραβεία | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο inbox του It’s Possible είναι εντυπωσιακό: Το email έχει πάρει «φωτιά» από Δελτία Τύπου εταιριών που βραβεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορα events. Κάποιες εταιρίες είναι γνωστές, κάποιες λιγότερο γνωστές, κάποιες μεγάλες, άλλες μικρότερες. Αλλά όλες… βραβευμένες.

Ζούμε στην χώρα όπου οι βραβευμένες εταιρίες είναι μάλλον περισσότερες από τις μη βραβευμένες.

Παρόμοια εικόνα θα δεις και στα social media τις τελευταίες ημέρες. Όλοι πανηγυρίζουν για κάποιο βραβείο. Όλοι είναι νικητές. Όλοι είναι «οι καλύτεροι».

Εν τω μεταξύ, τα περισσότερα από τα βραβεία είναι «κούφια». Υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει βραβευτεί, για παράδειγμα, η Novartis Hellas ως «διαμάντι της ελληνικής οικονομίας». Τα Public για τις HR πρακτικές τους. Και το 13888 της Cosmote, ως το καλύτερο τηλεφωνικό κέντρο.

Θα πρέπει να πούμε και κάτι ακόμα, που αποτελεί κοινό μυστικό: Αρκετά από τα βραβεία είναι ουσιαστικά «πληρωμένα». Μια εταιρία, δηλαδή, μπαίνει ως χορηγός σε ένα event, και στην συνέχεια οι διοργανωτές δίνουν κάποιο βραβείο στην εταιρία που έχει μπει ως χορηγός. Φυσικά αν η εταιρία δεν πάρει βραβείο, μάλλον του χρόνου δεν θα δώσει την χορηγία της. Σε άλλες περιπτώσεις, μια επιχείρηση απλά πληρώνει τους διοργανωτές  για να συμμετέχει στην όλη διαδικασία. Και στην συνέχεια παίρνει κάποιο βραβείο, το οποίο είναι συμφωνημένο από πριν.

Προφανώς δεν είναι όλες οι βραβευμένες εταιρίες «κακές». Ωστόσο, όλο αυτό το «πανηγύρι» μάλλον απαξιώνει τα εκάστοτε βραβεία. Απαξιώνει και τις ίδιες τις εταιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 10 =