αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒonus 9 εκατ. ευρώ θα “μοιραστούν” οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Βonus 9 εκατ. ευρώ θα “μοιραστούν” οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

H εικόνα των καθυστερήσεων το φετινό καλοκαίρι στα ελληνικά αεροδρόμια ήταν σαφώς καλύτερη από ότι στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη, διότι τα εγχώρια αεροδρόμια, αερομεταφορείς και φορείς επίγειας εξυπηρέτησης διατήρησαν ικανό εργασιακό δυναμικό το 2021, με αποτέλεσμα το 2022 να τους “βρει” προετοιμασμένους.
Ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική αιτία. Η καλύτερη εικόνα οφείλεται και στο bonus που θέσπισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το υπουργείο Οικονομικών οριοθέτησαν το “Κίνητρο εκπλήρωσης στοχοθεσίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ετών 2022 και 2023”.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, προκαλείται δαπάνη, ύψους 9 εκατ. ευρώ ετησίως, η οποία καλύπτεται από τα Τέλη Αεροναυτιλίας (Τέλη διαδρομής) που αποδίδονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) και πιστώνονται στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον σκοπό αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − six =