αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒρετανική έρευνα: Όσοι παραγγέλνουν μέσω online delivery μπορεί να πέσουν θύματα hacking

Βρετανική έρευνα: Όσοι παραγγέλνουν μέσω online delivery μπορεί να πέσουν θύματα hacking

Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας DynaRisk, οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους, όταν χρησιμοποιούν ορισμένες εταιρείες delivery, όπως οι Deliveroo, Domino, Papa John’s και Nando.

Στην έκθεση διαπιστώθηκε ότι ο τομέας των delivery είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στόχους για τους hackers μετά την απόκτηση πάνω από 1.000 αρχείων με χρήση εργαλείων hacking. Οι hackers μπαίνουν στο site της εταιρείας delivery τροφίμων, χρησιμοποιώντας κλεμμένες διευθύνσεις email και passwords από πελάτες.

Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες delivery τροφίμων διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνει στόχος ο λογαριασμός τους από cybercriminals και οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο. Σύμφωνα με την έκθεση εντοπίστηκαν αρχεία, τα οποία με εργαλεία hacking έδωσαν τον έλεγχο διάφορων accounts.

Ο CEO της DynaRisk, Andrew Martin δήλωσε ότι δυστυχώς, οι καταναλωτές χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια credentials σε διαφορετικές πλατφόρμες και σπάνια εξετάζουν την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων. Είναι μια διαδικασία που μπορεί σχετικά εύκολα να εκτελέσει ένας hacker μόνος του και να το διαδώσει σε άλλες ομάδες cybercriminals.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − nine =