αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βρες όποια δουλειά μπορείς και μη μένεις με τους γονείς σου»: Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί

«Βρες όποια δουλειά μπορείς και μη μένεις με τους γονείς σου»: Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί

Για τον Marcus Lemonis έχουμε ξανά μιλήσει. Πρόκειται για έναν διάσημο αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ. Είναι μάλιστα ελληνικής καταγωγής. Ξεκίνησε από νεαρή ηλικία να κινείται επαγγελματικά, άλλαξε πολλές φορές πορεία, και τελικά έφτασε στην μεγάλη επιτυχία.

Σήμερα, διαθέτει πολλά χρήματα, είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Camping World, ενώ κατά καιρούς επενδύει σε πολλές άλλες επιχειρήσεις και startups. Ποιες συμβουλές θα έδινε όμως ο ίδιος, σε κάποιον που θα ήθελε να ξεκινήσει σήμερα την επαγγελματική του διαδρομή; Ο Marcus Lemonis έχει δύο συγκεκριμένα πράγματα τα οποία προτείνει.

1- Βρες οποιαδήποτε δουλειά μπορείς

«Βρες οποιαδήποτε δουλειά μπορείς, για να μπεις σε ένα πρόγραμμα» λέει στο CNBC ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Να ξεκινάς Δευτέρα πρωί και να τελειώνεις την Παρασκευή το βράδυ. Και συνεχίζει: «Η πρώτη σου προσπάθεια, δεν θα πρέπει να είναι στην οικογενειακή επιχείρηση. Δούλεψε για κάποιον άλλον, ο οποίος θα μπορεί να σε απολύσει».

Μάλιστα, το πάει ακόμα ένα βήμα πιο πέρα και προτείνει να εργαστείς μέσα στο καλοκαίρι. «Ξέρω ότι συνήθως χρησιμοποιείς το καλοκαίρι για να κάνεις διάλειμμα, αλλά αυτά τελείωσαν. Βρες μια δουλειά».

2- Μη μένεις με τους γονείς σου

Την ώρα που πολλοί Millennials μένουν με τους γονείς τους, είτε γιατί δεν έχουν τα χρήματα να κάνουν κάτι άλλο, είτε γιατί μαζεύουν χρήματα για να κάνουν τις επαγγελματικές επιλογές τους, ο Marcus Lemonis προτείνει κάτι άλλο. Θεωρεί ότι το να βγεις στον «αληθινό κόσμο» είναι η καλύτερη επιλογή.

«Η καλύτερη συμβουλή μου για όσους αποφοιτούν τώρα από τις σχολές, είναι να μην μένουν άλλο με τους γονείς τους» λέει ο ίδιος. Παράλληλα, τονίζει: «Πλύνε μόνος σου τα ρούχα, μαγείρεψε και βρες τη δική σου δουλειά». Ακόμα κι αν δεν μπορείς να βρεις τη δουλεία που θα ήθελες, άρπαξε οποιαδήποτε δουλειά μπορείς και μείνε μόνος σου. Όπως λέει ο ίδιος, είναι καλύτερο από το να κάθεσαι στο σπίτι των γονιών σου, χωρίς καθόλου δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 5 =