αρχικηΧωρίς κατηγορία«Βρες ένα χόμπι»: 4+1 τρόποι για να βγάλεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου και να αλλάξεις τη ζωή σου

«Βρες ένα χόμπι»: 4+1 τρόποι για να βγάλεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου και να αλλάξεις τη ζωή σου

Είναι πιο εύκολο να πέσεις σε ένα mood απόγνωσης στις μέρες μας. Ο συνεχής κύκλος των κακών ειδήσεων που διαχέεται σε όλο το Διαδίκτυο και ο εξαντλητικός αγώνας προσαρμογής στα νέα δεδομένα που προκύπτουν εκεί έξω, μπορεί να σε φθείρει.

Έχοντας αυτό κατά νου, να θυμάστε ότι μερικές φορές είναι εύκολο να κολλήσετε σε ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης. Συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

Κάπου εκεί πρέπει να… γυρίσεις τον διακόπτη. Να βγάλεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου και έτσι να κάνεις μία θετική αλλαγή στην ζωή σου. Εδώ είναι 5 απλοί τρόποι για να πετύχεις κάτι τέτοιο.

1. Βιβλία αυτοβελτίωσης

Το έχουμε ξανά πει: Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν το διάβασμα μέσα στο πρόγραμμα τους. Ετσι «καθαρίζουν» το μυαλό τους, boostάρουν τη δημιουργικότητα τους και παίρνουν νέες γνώσεις. Τα βιβλία αυτοβελτίωσης είναι μία καλή επιλογή εδώ. Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία αυτοβελτίωσης εκεί έξω. Κάποια λειτουργούν και άλλα όχι, αλλά όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της γραφής, το μάθημα που θέλει να δώσει ο συγγραφέας και το πόσο ανοιχτό είναι το μυαλό σας ως αναγνώστης. Αρκετά από αυτά θα τα βρεις και τα Ελληνικά.

2. Podcasts αυτοβοήθειας

Εάν είστε τύπος του ήχου, η ακρόαση podcast μπορεί να σας ταιριάζει καλύτερα. Ακούτε καλή, συναρπαστική μουσική, αλλά η αίσθηση που προκαλεί γίνεται λίγο πολύ επαναλαμβανόμενη; Αν ναι, τότε ίσως είναι καιρός να εναλλάσσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας με ένα podcast κάθε τόσο. Υπάρχουν πολλά podcast αυτοβοήθειας που αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η θλίψη, η ευτυχία και ακόμη και η λήψη σημαντικών αποφάσεων ζωής.

3. Χρόνος για άσκηση

Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για τους οποίους δεν ασκείται, από το να μην βρίσκει αρκετό χρόνο μέχρι να μην έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ωστόσο, όπως έχουν δείξει μελέτες, η άσκηση δεν είναι μόνο καλή για τη σωματική σας υγεία, αλλά είναι επίσης το καλύτερο αντίδοτο για την ψυχική σας υγεία. Όταν ασκείστε, το σώμα σας απελευθερώνει μια συγκεκριμένη χημική ουσία που ονομάζεται ενδορφίνες, η οποία μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα στον εγκέφαλό σας. Πυροδοτεί επίσης τα θετικά συναισθήματα στο σώμα σας που βοηθούν στην ανακούφιση από τα συναισθήματα της κατάθλιψης. Υπάρχουν εκατομμύρια απλές ασκήσεις πέντε λεπτών που μπορείτε να ακολουθήσετε μόνοι σας ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσετε εξοπλισμό. Όταν επιτέλους το καταφέρετε, στη συνέχεια αυξήστε το επίπεδο δυσκολίας κάνοντας πιο έντονα και μεγαλύτερα προγράμματα άσκησης. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα που θα δείτε στην υγεία και τη διάθεσή σας!

4. Βρες ένα χόμπι

Επιστρέψτε σε εκείνα τα χόμπι που αγαπούσατε να κάνετε. Ένας τρόπος για το πώς να σταματήσετε να λυπάστε τον εαυτό σας είναι να βυθιστείτε πλήρως στο να κάνετε αυτό που αγαπάτε περισσότερο. Ό,τι κι αν είναι, εντοπίστε ένα χόμπι ή ένα project που σας ανεβάζει τη διάθεση και ασχοληθείτε με αυτό! Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

5. Μίλα θετικά στον εαυτό σου

Μία από τις κύριες πηγές της κατάθλιψης είναι αυτή η ερεθιστική φωνή στο κεφάλι μας που σκοτώνει την καλή διάθεση και πνίγει οτιδήποτε μας κάνει χαρούμενους. Χτυπώντας τον εαυτό σας για κάθε λάθος που έχετε κάνει ή για κάθε κακό που συνέβη, υποτιμάτε ένα μέρος του εαυτού σας. Και όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο επιρρεπείς είστε να πέσετε στην παγίδα του. Τι μπορείτε να κάνετε αντ’ αυτού: Κάθε φορά που κοιτάζετε τον καθρέφτη, προσπαθήστε να βρείτε αυτήν την εσωτερική φωνή και μιλήστε δυνατά. Πείτε στον εαυτό σας όλα τα θετικά πράγματα που θέλετε να ακούσετε. Κάντε κομπλιμέντα στον εαυτό σας για την εμφάνιση και τα πράγματα που ανυπομονείτε περισσότερο να κάνετε στη μέρα σας. Μόλις καταφέρετε να μιλήσετε θετικά στον εαυτό σας, δεν θα χρειαστείτε καν έναν καθρέφτη για να το κάνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − ten =