αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βρείτε τη δουλειά που θα θέλατε να κάνατε ακόμη και αν δεν χρειαζόταν να εργαστείτε»: Ο Warren Buffett έδωσε μερικές συμβουλές στους νέους

«Βρείτε τη δουλειά που θα θέλατε να κάνατε ακόμη και αν δεν χρειαζόταν να εργαστείτε»: Ο Warren Buffett έδωσε μερικές συμβουλές στους νέους

Είναι μόνιμα μέσα στις λίστες με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του γνωστού επενδυτή Warren Buffett φτάνει στα 89 δισ. δολάρια. Πλέον είναι 90 χρονών και έχει καταγράψει τη δική του πετυχημένη διαδρομή.

Πριν λίγο καιρό, μίλησε σε αποφοίτους του πανεπιστημίου Lincoln της Νεμπράσκα, μέσω ενός online event. Σε αυτή την ιντερνετική συζήτηση ειπώθηκαν αρκετά χρήσιμα πράγματα, με τον διάσημο επενδυτή να δίνει τις δικές του συμβουλές στους νέους. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από αυτές, έτσι όπως τις κατέγραψε το Business Insider:

«Πρέπει να αναζητήσετε να βρείτε εκείνη τη δουλειά που θα θέλατε να κάνατε ακόμη και αν δεν χρειαζόταν να εργαστείτε. Αυτή θα είναι η σωστή δουλειά για εσάς»

«Μην στοχεύσετε σε τίποτα λιγότερο. Να βρείτε την δουλειά που θα αγαπάτε πραγματικά. Την δουλειά για την οποία θα πετάγεστε από το κρεβάτι κάθε μέρα και θα ανυπομονείτε να πάτε σε αυτή»

«Αναπτύξτε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Πρέπει να είστε σε θέση να χειρίζεστε σωστά τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο»

«Η μάθηση είναι υπέροχο πράγμα. Είναι υπέροχο συναίσθημα όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο κάτι που δεν ήξερες μέχρι εκείνη τη στιγμή»

«Είμαι 90 ετών, και πιστέψτε με μέχρι σήμερα, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που έγιναν πολύ πλούσιοι στη ζωή τους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι. Έχω γνωρίσει ανθρώπους διάσημους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι. Επιτυχία είναι να φτάσεις 70 ετών ή κάπου εκεί, και να σε αγαπούν όλοι όσοι θες»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 2 =