αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒρήκαμε την εκπομπή του 1999, που δείχνει τον 35χρονο Jeff Bezos να «τρέχει» την Amazon… από ένα μικρό γραφειάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρήκαμε την εκπομπή του 1999, που δείχνει τον 35χρονο Jeff Bezos να «τρέχει» την Amazon… από ένα μικρό γραφειάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν λίγες ημέρες, το It’s Possible πόσταρε μια φωτογραφία στο Facebook, η οποία συγκέντρωσε πολλά likes. Τι έδειχνε αυτή: Φαίνονταν ο Jeff Bezos, το μακρινό 1999, να «τρέχει» την Amazon από ένα μικρό γραφειάκι. Η Amazon είχε ιδρυθεί λίγο πριν, το ’94, και σε εκείνη την χρονική φάση είχε αρχίσει να αναπτύσσεται ταχύτατα. Όλοι, είχαν στρέψει τα βλέμματα τους στον 35χρονο Jeff Bezos.

Η φωτογραφία αυτή, είναι παρμένη από μια εκπομπή του 1997. Τότε, ο νεαρός Mr Amazon, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «60 Minutes». Ο δημοσιογράφος πήγε στα γραφεία της εταιρίας, τα οποία δεν ήταν… τόσο εντυπωσιακά. Εκεί, βρήκε τον Bezos  μέσα σε ένα μικρό γραφειάκι. Μάλιστα, βλέποντας το, ο δημοσιογράφος είπε στον Bezos ότι θα μπορούσε σίγουρα να αγοράσει… κάτι καλύτερο για να εργαστεί.

«Ξοδεύω χρήματα μόνο σε πράγματα που έχουν σημασία για τους πελάτες», απάντησε ο Jeff Bezos.

Στη συνέχεια, ο ίδιος προχώρησε και σε άλλες ωραίες αποκαλύψεις: «Ήμουν καλός μαθητής, πάντα δούλευα σκληρά, ήμουν φυτό», είπε ο ιδρυτής της Amazon, μιλώντας για την παιδική του ηλικία. «Αυτό δεν έχει αλλάξει τώρα», συμπλήρωσε γελώντας. Στην εκπομπή, γίνεται αναφορά στην απόφαση του να αφήσει την δουλειά που είχε στην Wall Street και να φτιάξει μια εταιρία που πουλά online βιβλία. Μια απόφαση που του άλλαξε τη ζωή.

Μέσα στο βίντεο (6:00), παρουσιάζεται το σπίτι από το οποίο ο Bezos πούλησε το πρώτο βιβλίο online. Ενώ στην συνέχεια βλέπουμε τις πρώτες εγκαταστάσεις της Amazon.

Όσο για τον αν φοβόταν ότι υπάρχει η πιθανότητα να τα χάσει όλα; «Ξέρω ότι μπορούμε να τα χάσουμε όλα. Αυτό δεν είναι φόβος. Είναι μια πιθανότητα», λέει ο Bezos γελώντας. Σε όλη τη διάρκεια του 13λεπτου αποσπάσματος που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο νεαρός επιχειρηματίας είναι ιδιαίτερα ευδιάθετος, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις, και δείχνει ότι ξέρει το πως να αναπτύξει την επιχείρηση του. Κάτι που προφανώς, αποδείχθηκε στην συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 14 =