αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Βουτιά» 21,3% στις πωλήσεις της Huawei- Τι έκαναν οι άλλες εταιρίες στο τρίτο 3μηνο (Πίνακας)

«Βουτιά» 21,3% στις πωλήσεις της Huawei- Τι έκαναν οι άλλες εταιρίες στο τρίτο 3μηνο (Πίνακας)

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν στα 366 εκ. τεμάχια το τρίτο τρίμηνο (Q3) του τρέχοντος έτους, έναντι 387 εκ. το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner. Η παγκόσμια πτώση του 5,7% το τρίτο τρίμηνο ακολουθεί την ιστορική πτώση του 20% των πωλήσεων smartphone κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις κινητών τηλεφώνων σε τελικούς χρήστες ανήλθαν σε 401 εκ. τεμάχια, μείωση 8,7% από έτος σε έτος.

Η οικονομική αβεβαιότητα και ο συνεχιζόμενος φόβος για το επόμενο κύμα της πανδημίας συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις μη απαραίτητες δαπάνες έως το τέλος του 2020. Η καθυστέρηση στις αναβαθμίσεις δικτύου 5G περιόρισε επίσης την ευκαιρία για τους πωλητές smartphone σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner.

Εντύπωση προκαλεί η μείωση 21.3% της Huawei η οποία δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να πουλήσει τις συσκευές της σε διεθνές επίπεδο. Από την άλλη η Xiaomi είδε αύξηση σχεδόν 35% στις παγκόσμιες πωλήσεις της και ανεβάινει για πρώτη φορά στο βάθρο των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphone παγκοσμίως, ωθώντας την Apple στην τέταρτη θέση. Η Samsung παραμένει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones.

Η ελαφρά μείωση της Apple οφείλεται κυρίως στην καθυστερημένη έναρξη αποστολής της νέας γενιά iPhone 2020, η οποία τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε πάντα στα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου. Φέτος, η αποστολή ξεκίνησε 4 εβδομάδες αργότερα από το συνηθισμένο.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της Huawei είχαν ισχυρές επιπτώσεις στις πωλήσεις smartphone εκτός της Κίνας. Οι πιο πρόσφατες συσκευές της, που ξεκίνησαν την άνοιξη του 2019, δυσκολεύονται να προσελκύσουν Ευρωπαίους και Αμερικανούς καταναλωτές, κυρίως επειδή δεν διαθέτουν πλέον τις υπηρεσίες Google ούτε και το κατάστημα εφαρμογών της, Google Play.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =