αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό το λάθος καριέρας συνεχώς»: Ο CEO της Uber λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

«Βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν αυτό το λάθος καριέρας συνεχώς»: Ο CEO της Uber λέει κάτι που πρέπει να ακούσεις

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη δημιουργία ενός λεπτομερούς, γραμμικού μονοπατιού προς τον τελικό στόχο της καριέρας σας, ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, λέει ότι ο υπερβολικός σχεδιασμός δεν είναι απλώς αναποτελεσματικός – αλλά μπορεί να ‘τορπιλίσει’ τις πιθανότητές σας να χτίσετε μια ολοκληρωμένη καριέρα.

«Μην υπερ-προγραμματίζετε την καριέρα σας… Βλέπω ότι οι νέοι κάνουν αυτό το λάθος συνέχεια», είπε ο Khosrowshahi στον CEO του LinkedIn, Ryan Roslansky, σε μια νέα συνέντευξη που αναδημοσιεύει το CNBC. «Λένε: «Θέλω να γίνω Αντιπρόεδρος τη τάδε στιγμή» ή «Θέλω να βγάλω Χ ποσό χρημάτων».

Αν και δεν υπάρχει «τίποτα λάθος» στο να έχεις μια γενική ιδέα για το τι θέλεις να πετύχεις στην καριέρα σου, είπε ο Khosrowshahi, εάν η ιδέα σου είναι «πολύ συγκεκριμένη», κινδυνεύεις να χάσεις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις μια πιο ευτυχισμένη, πιο επιτυχημένη καριέρα. 

«Έχετε μια ιδέα για το πού θέλετε να πάτε, [αλλά] πρέπει να είστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες, μετά πρέπει να βουτήξετε σε αυτές, πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε», πρόσθεσε. 

Nα είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες στην τρέχουσα δουλειά σας και να προσπαθήσετε να μεγιστοποιήσετε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας σε κάθε ρόλο, πριν προχωρήσετε στον επόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =