αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒΙΝΤΕΟ: Δείτε το αυτοκίνητο της Xiaomi να κινείται μόνο του στους δρόμους

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε το αυτοκίνητο της Xiaomi να κινείται μόνο του στους δρόμους

Το “one more thing” που επεφύλασσε ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, για το κοινό που παρακολούθησε την σημερινή εκδήλωση δεν ήταν άλλο από τις εξελίξεις σχετικά με το αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα που ετοιμάζει η εταιρεία. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι απίστευτη αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι η Xiaomi ανακοίνωσε την είσοδο της στην βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων μόλις τον Μάρτιο του 2021.

Χωρίς να μπει σε τεχνικές λεπτομέρειες, ο Lei Jun μας έδειξε για πρώτη φορά το πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα να κινείται στους δρόμους και να αποφεύγει τα εμπόδια, και ταυτόχρονα εικόνες από αυτά που “βλέπει” και αναλύει το όχημα (π.χ. πεζούς, δικυκλιστές, διαβάσεις, φανάρια, κυκλικούς κόμβους, άλλα οχήματα) με την βοήθεια των αισθητήρων του χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. Επίσης, σε κάποια στιγμή βλέπουμε το όχημα της Xiaomi να εισέρχεται σε υπόγειο πάρκινγκ, να παρκάρει μόνο του και να συνδέεται αυτόματα στον ηλεκτρικό φορτιστή του χώρου για να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Πρόθεση της Xiaomi είναι να βγάλει στους δρόμους τον δικό της στόλο από ρομποτικά ταξί το 2024 και φαίνεται ικανή να το καταφέρει. Θα θέλαμε, πάντως, να μάθουμε περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το όχημα, αλλά και μια καλύτερη ανάλυση των τεχνολογιών που αναπτύσσει η εταιρεία.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =