αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒεργίνα και Carlsberg διεκδικούν 478 εκατ. ευρώ από τη Heineken

Βεργίνα και Carlsberg διεκδικούν 478 εκατ. ευρώ από τη Heineken

Στα ολλανδικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημιώσεις συνολικού ύψους 478 εκατ. ευρώ από τη Heineken για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στην οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχουν προσφύγει η Carlsberg και η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, όπως επιβεβαιώνουν πηγές του ελληνικού βραχίονα της ολλανδικής ζυθοποιίας στο Euro2day.gr.

Για τις αξιώσεις δύο ζυθοποιιών, χωρίς όμως να τις κατονομάζει, κάνει λόγο στην ετήσια οικονομική της έκθεση και η Heineken. Η τελευταία, στην οικονομική της έκθεση, αναφέρει ότι δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του γεγονότος ότι η προσφυγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατά του προστίμου που επιβλήθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης το κατά πόσον τα ολλανδικά δικαστήρια μπορούν να αναλάβουν (διεθνή) δικαιοδοσία επί αυτών των αξιώσεων, στον βαθμό που υποβάλλονται κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, εκκρεμεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Κάτω Χωρών ενώ η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Heineken έχουν εγείρει άμυνες εναντίον αυτών των αξιώσεων, τόσο για διαδικαστικούς λόγους όσο και επί της ουσίας.

Το θέμα ανέδειξε, με δημοσίευμά της στις 16 Μαρτίου, η ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad, ενώ σχετική αναφορά υπάρχει και στο τελευταίο report του ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χάγη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =