αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒενέτης: Γιατί μένουν αναξιοποίητα τα ακίνητα φιλέτα στην Αθήνα

Βενέτης: Γιατί μένουν αναξιοποίητα τα ακίνητα φιλέτα στην Αθήνα

Ένα ακόμα κτίριο, στο οποίο η Βενέτης έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια, καταβάλλοντας επί σειρά ετών ενοίκια, είναι το Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας, όπου το 2020 λειτούργησε το κατάστημα Veneti Great. Στην προκειμένη περίπτωση η αλυσίδα καφεστίασης δαπάνησε 3 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και συντήρηση του διατηρητέου ακινήτου, το οποίο είναι έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ.

Ταυτόχρονα όμως από το 2006, οπότε και ξεκίνησε να μισθώνει το κτίριο από το Μπάγκειο Ίδρυμα που έχει την ευθύνη της διαχείρισής του, η εταιρεία έχει καταβάλει συνολικά μισθώματα 2,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να εκμεταλλεύεται το ακίνητο έως και πέρυσι. Αιτία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Βενέτης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, αποτελεί το γεγονός ότι η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με σημαντικές καθυστερήσεις που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με εγκρίσεις από δημόσιες υπηρεσίες, ως προς τον χαρακτήρα και τις παραμέτρους αξιοποίησης του ιστορικού ακινήτου. 

Ανάλογες περιπτώσεις στις οποίες η εταιρεία μισθώνει ακίνητα, πληρώνοντας το ενοίκιο επί σειρά ετών είναι τόσο το πρώην Jackson’s Hall επί της οδού Μηλιώνη στο Κολωνάκι, όπου το βασικότερο πρόβλημα που κλήθηκε να επιλύσει η Βενέτης, ήταν το γεγονός ότι το ακίνητο διέθετε ημιυπόγειο, που εν συνεχεία έπρεπε να μετατρέψει σε ισόγειο χώρο για να φιλοξενήσει κατάστημα αρτοποιίας. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση προχώρησε στην πλήρη αποκαθήλωση του εσωτερικού του κτιρίου, με σκοπό να δημιουργήσει αντί για ημιυπόγειο, ημιώροφο και πρώτο όροφο που διέθετε πριν, χώρο ισογείου και πρώτο όροφο, όπου στο ισόγειο θα βρίσκεται στο προσεχές μέλλον ο χώρος του καταστήματος Βενέτη και στον πρώτο όροφο χώρος διασκέδασης. 

Η τρίτη περίπτωση -μέχρι στιγμής- αναξιοποίητου ακινήτου για το οποίο καταβάλλονται μισθώματα, είναι το πρώην κατάστημα λιανικής της εταιρείας αρτοποιίας Κατσέλης (στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Μέγας Αλέξανδρος), στη συμβολή των οδών Αθηνάς και πλατείας Ομονοίας, το οποίο ήδη μισθώνει από το 2012 και εκκρεμούν οι σχετικές εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την αναβίωση του χώρου. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 4 =