αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒγαίνουν στο σφυρί χώροι στον γυάλινο πύργο Atrina της Κηφισίας

Βγαίνουν στο σφυρί χώροι στον γυάλινο πύργο Atrina της Κηφισίας

Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια η αυτοκρατορία των γυάλινων πύργων που είχε χτίσει ο άλλοτε βασιλιάς του εγχώριου real estate και των κατασκευών, Μπάμπης Βωβός.

Από την στιγμή που ξεκίνησε πριν περίπου 7 χρόνια η ολισθηρή πορεία, αναρίθμητα περιουσιακά στοιχεία τα οποία συνδέονταν με την επιχειρηματική δραστηριότητα του γνωστού επιχειρηματία, έχουν πάρει τον δρόμο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου να χτυπήσει ενδεχομένως το βαρύτερο, μέχρι στιγμής, σφυρί καθώς έχουν δρομολογηθεί να διεξαχθούν συνολικά 189 πλειστηριασμοί για ακίνητα, που κάποτε αποτελούσαν μέρος του πολυεπίπεδου οικοδομήματος, που είχε τη σφραγίδα του Μπάμπη Βωβού.

Στο στόχαστρο μπαίνουν τον προσεχή Δεκέμβριο από οριζόντιες ιδιοκτησίες μέχρι  χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, που εντοπίζονται σε δύο γυάλινα κτιριακά συγκροτήματα, τα οποία στέκουν εδώ και αρκετά χρόνια επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Ο γυάλινος ουρανοξύστης των περιχώρων

Το ένα πρόκειται για το εμβληματικό Atrina Center, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν τη ναυαρχίδα του χαρτοφυλακίου ακινήτων των εταιρειών του Βωβού.

Το Atrina, το οποίο ονομάστηκε από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των τριών παιδιών του, Άρης, Τριάδα, Ναταλία, φέρει την υπογραφή του διάσημου αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα ενώ αποτελείται από δύο κτίρια.

Το ένα έχει πρόσοψή επί της λεωφόρου Κηφισίας ενώ το δεύτερο δεν είναι άλλο από το περίφημο γυάλινο πύργο, ο οποίος επί χρόνια πρωταγωνιστούσε στα αναρίθμητα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Λάμψη καθώς εμφανιζόταν ως η Τζάιαντ του Γιάγκου Δράκου.

Σε αυτόν, λοιπόν, τον φιμέ γυάλινο ουρανοξύστη εντοπίζονται 20 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες βγαίνουν στο σφυρί εκ των οποίων κάποιες έχουν διαμορφωθεί σαν χώροι γραφείου και κατάστημα στο υπόγειο ενώ εκπλειστηριάζονται και μια σειρά από χώρους στάθμευσης..

Ο γυάλινος πύργος Atrina, έχει ύψος 70 μέτρων ενώ χωρίζεται σε 18 ορόφους. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1981 και χαρακτηρίστηκε εκείνη την εποχή σαν ο “ουρανοξύστης των περιχώρων”, αποτελώντας μια από τις πρώτες επιχειρηματικές και αρχιτεκτονικές προσπάθειες για άνοιγμα εκτός του κέντρου της Αθήνας. Η υψηλή αισθητική του τον κάνει ακόμη να ξεχωρίζει στην περιοχή παρότι έχουν πλέον κατασκευαστεί αρκετά σύγχρονα και εντυπωσιακά κτίρια.

Οι θέσεις πάρκινγκ στο κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας 60

Εκτός, όμως, από τον πύργο Atrina, στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν μπλεχτεί και ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε ένα ακόμη γυάλινο κτίριο της άλλοτε κραταιά αυτοκρατορίας Βωβού.

Πρόκειται για μια οικοδομή επί της λεωφόρου Κηφισίας στον αριθμό 60, η οποία κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. αποτελείται από τρία υπόγεια, στα οποία αναπτύσσεται σταθμός αυτοκινήτων, ισόγειο, ημιώροφο, 7 ορόφους γραφείων και δώμα. Το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για έναν μεγάλο αριθμό θέσεων πάρκινγκ, οι οποίες θα εκποιηθούν ξεχωριστά.

Συνολικά, από αυτό το βαρύ σφυρί, οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από τις 6.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι τις 278.400 ευρώ ανάλογα με το ακίνητο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι στρέφονται εναντίον της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία, επισπεύδονται από την Cepal Hellas.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − five =