αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγαίνουν στο «σφυρί» δύο ακίνητα τις Ηλεκτρονικής- Τι γίνεται με το stock 100.000 προϊόντων

Βγαίνουν στο «σφυρί» δύο ακίνητα τις Ηλεκτρονικής- Τι γίνεται με το stock 100.000 προϊόντων

Στο “σφυρί” βγαίνουν δύο ακόμη ακίνητα της αλυσίδας Ηλεκτρονικής Αθηνών που πτώχευσε προ τριετίας. Τα ακίνητα βρίσκονται στη Γλυφάδα, η εκποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019 ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς ξεπερνά τα 1,566 εκατ. ευρώ. Το ποσό της εκποίησης, θα διανεμηθεί όπως προβλέπεται από τον νέο κώδικα, ως εξής: το 65% στους ενέγγυους πιστωτές δηλαδή στις Τράπεζες, το 25% στους πρώην εργαζόμενους και στο Δημόσιο και το 10% στους ανέγγυους πιστωτές ήτοι προμηθευτές, εκμισθωτές, κ.ά.

Ήδη έχει εκποιηθεί ακίνητο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων επί της Λεωφόρου Γαλατσίου το οποίο πουλήθηκε στην τιμή εκκίνησης, δηλαδή στα 365 χιλ. ευρώ (προ ΕΝΦΙΑ και προ τακτοποιήσεων). Εν τω μεταξύ προς εκποίηση θα βγουν ακόμη τέσσερα ακίνητα της εταιρείας. Ωστόσο στον “πάγο” βρίσκεται το εμπόρευμα της –σ.σ. υπολογίζεται στα 100.000 τεμάχια αξίας 2,5 εκατ. ευρώ- λόγω αντιδικίας με τις Τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να λάβουν το σύνολο του ποσού της εκποίησης, και αναμονής της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Σημειώνεται πως οι προπτωχευτικές οφειλές της εταιρείας αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα ακίνητα της Γλυφάδας, σύμφωνα με την έκθεση της εισηγήτριας της πτώχευσης, εκποιούνται δυο ακίνητα ιδιοκτησίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, τα οποία βρίσκονται σε πολυκατοικία επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης 117. Πρόκειται για το κατάστημα, που αποτελείται από έξι οριζόντιες ιδιοκτησίες, στο Α’ υπόγειο, το ισόγειο και το πατάρι, συνολικής επιφάνειας 1.174 τ.μ., πλέον των παρακολουθημάτων και των χώρων αποκλειστικής χρήσης, με τιμή Α’ Προσφοράς το 1.476.075,00 ευρώ. Καθώς επίσης και ο αποτελούμενος πολεοδομικά από 15 θέσεις στάθμευσης (επιφανείας εκάστης 9,90 τ.μ.) Α’ όροφος της πολυκατοικίας, με τιμή Α’ Προσφοράς τις 90.000ευρώ.

Το 1/3 του τιμήματος θα καταβληθεί κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού ενώπιον της εισηγήτριας και το υπόλοιπο με την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης με τραπεζικές επιταγές. Η εκποίηση θα γίνει την πρώτη Δευτέρα και ώρα 11.00, μετά την πάροδο 10 ημερών από την τοιχοκόλληση και κοινοποίηση της διακήρυξης της συνδίκου και πέντε ημερών από τη δημοσίευση στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών και θα επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη Δευτέρα, την ίδια ώρα μέχρι να εγκριθεί το τίμημα από την εισηγήτρια.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 1 =