αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγαίνει στο σφυρί Ελληνική βιομηχανία ξύλου

Βγαίνει στο σφυρί Ελληνική βιομηχανία ξύλου

Σε πλειστηριασμό βγαίνει την προσεχή Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 η βιομηχανία ξύλου Alfa Wood Πίνδος Α.Ε.Β.Ε, μέλος του θεσσαλικού ομίλου Alfa Wood A.E.B.E. ο οποίος διατηρεί τη βασική του δραστηριότητα στην ΒΙ.ΠΕ. της Λάρισας.

Η εταιρεία των Γρεβενών, είχε εξαγοραστεί το 2004 από τους Λαρισαίους επιχειρηματίες ως βιομηχανία ξυλείας “Πίνδος” και αργότερα ειδικεύτηκε στην παραγωγή δαπέδων laminate με την ονομασία Alfa Wood Πίνδος Α.Ε.Β.Ε.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 ο Θεσσαλικός όμιλος της Alfa Wood Α.Ε.Β.Ε., που ιδρύθηκε το 1981 από τους Αντώνη Αδαμόπουλο και Χρήστο Αγοραστό, ανακοίνωσε την εξαγορά της ανταγωνίστριας Σέλμαν, ενός ιστορικού κολοσσού στον χώρο του ξύλου, “εκπληρώνοντας ένα όνειρο των ιδρυτών της Alfa Wood” όπως περιέγραψε την αγορά της Σέλμαν ο κ. Αδαμόπουλος στην πρώτη συνέντευξη που δόθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου αποκτήματος.

Το “όνειρο” όμως σύντομα εξελίχθηκε σε εφιάλτη και η Σέλμαν σε βαρίδι για τον όμιλο Alfa Wood καθώς τα δάνεια, το υπεράριθμο προσωπικό, και οι λοιπές υποχρεώσεις την κατέστησαν μη διαχειρίσιμη με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει στα προβλήματά της την υγιή, μέχρι τότε, θεσσαλική επιχείρηση.

O πλειστηριασμός του βιομηχανικού συγκροτήματος “Πίνδος”, που βρίσκεται στο 7ο χλμ Γρεβενών – Μαυραναίων, πραγματοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς για απλήρωτα δάνεια της εταιρείας. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 18,4 εκ. ευρώ.

Πηγή: thessaliaeconomy.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =