αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒγήκαν στους δρόμους χιλιάδες διανομείς (ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ)

Βγήκαν στους δρόμους χιλιάδες διανομείς (ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλες πορείες πραγματοποιούν σήμερα οι διανομείς, μετά την υπόθεση efood που «έσκασε» την περασμένη εβδομάδα.

Στο κέντρο της Αθήνα βρέθηκαν χιλιάδες κόκκινοι διανομείς. Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το πεδίον του Άρεως, με πέρασμα από το Υπουργείο Εργασίας και τελικό προορισμό τα γραφεία της εταιρείας efood στο Νέο Ηράκλειο.

Βασικά τους αιτήματα είναι να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να σταματήσει το σύστημα αξιολογήσεων που -όπως αναφέρει η ΣΒΕΟΔ- υιοθετεί η εταιρεία ως κριτήριο απόλυσης και απειλή στέρησης ημερομισθίου, να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας, να σταματήσει η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους και να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

Efood: Στους δρόμους οι διανομείς οδηγοί δικύκλων - Τι ζητούν
https://www.news247.gr/img/2300/9363927/488000/w660/660/untitled_1.jpg

Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο που μετέδωσε το News247.gr:

Στους δρόμους και στην Θεσσαλονίκη

Μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν μοτοπορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκειμένου να αντιδράσουν στη στάση της εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους, είχε ως στόχο να μετατρέψει τους συμβασιούχους διανομείς σε freelancer, ωστόσο μετά το σάλο που προκλήθηκε αναδιπλωθηκε κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό σφάλμα».

Το δρομολόγιο της πορεία ήταν το εξής: Εγνατία Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Ι. Δραγούμη, Λ. Νίκης και τέλος Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά.

Συγκεντρώσεις υπήρξαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, αλλά και στην Κρήτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + one =