αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βγάζω 14.000 δολάρια τον μήνα δουλεύοντας 5 ώρες την ημέρα μέσω Fiverr»: Ένας 32χρονος εξηγεί την τακτική που ακολουθεί

«Βγάζω 14.000 δολάρια τον μήνα δουλεύοντας 5 ώρες την ημέρα μέσω Fiverr»: Ένας 32χρονος εξηγεί την τακτική που ακολουθεί

Ο Billy McIntyre έχει βρει το δικό του μονοπάτι ως freelancer. Και πλέον έχει ένα πολύ καλό εισόδημα. «Κάνω ghostwrite απομνημονεύματα, άρθρα και βιβλία ανθρώπων. Έγραψα τα απομνημονεύματα για ένα στέλεχος πριν από δύο μήνες. Υπηρέτησε στον γαλλικό στρατό και ήταν σαν να έγραφε μια ιστορία περιπέτειας», λέει ο ίδιος στο Business Insider. Γράφει ακόμα και business-plans για τις παρουσιάσεις που κάνουν πολλοί επιχειρηματίες στο τηλεοπτικό Shark Tank μπροστά στους επενδυτές.

«Λατρεύω τη δουλειά μου και βοηθάω τους πελάτες μου», λέει ο 32χρονος.

Να πούμε καταρχάς ότι Ghostwriter είναι κάποιος επαγγελματίας που γράφει άρθρα, ομιλίες, βιβλία, blog posts, email newsletters κλπ, χωρίς όμως να λαμβάνει το δημόσιο credit για τη δουλειά του. Δεν υπογράφει κανένα από τα δημιουργήματα του! Το credit πηγαίνει στον πελάτη ή σε κάποιον από την εταιρία που τον μίσθωσε.

Μετά το πανεπιστήμιο ο 32χρονος ξεκίνησε να δουλεύει σε μία life-insurance εταιρία. Αλλά όπως εξηγεί… μισούσε κάθε λεπτό που πέρναγε εκεί.

«Όταν έφτιαξα ένα website, πήγα στο Fiverr για να αποκτήσω ένα λογότυπο σχεδιασμένο για αυτό. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να πουλάω υπηρεσίες γραψίματος εκεί και να βρίσκω πελάτες για freelance γράψιμο. Αποταμίευσα 9.000 $ και τον Ιανουάριο του 2015 άφησα την ασφαλιστική μου δουλειά. Επιασα μία δουλειά μερικής απασχόλησης σε μια αποθήκη ηλεκτρονικού εμπορίου και δημιούργησα τον λογαριασμό μου στο Fiverr τον Μάρτιο.

Μια από τις πρώτες μου συνεργασίες στο γράψιμο ήταν για μια εταιρεία βιολογικών τροφίμων. Χρέωσα $10. Μετά από αυτό, η δουλειά μου άρχισε να προσελκύει περισσότερους πελάτες. Μέχρι τον Νοέμβριο, είχα βγάλει αρκετά χρήματα για να αφήσω τη δουλειά στην αποθήκη και να επικεντρωθώ στο Fiverr full-time», λέει. Κάπως έτσι βρήκε τον δρόμο του.

«Χρέωνα 0,02 $ τη λέξη το 2015. Αν κάποιος χρειαζόταν κάτι γραμμένο, θα έστελνα μερικά δείγματα και θα έκανα την δουλειά. Τώρα χρεώνω 0,30 $ τη λέξη.

Επικεντρώθηκα στην παροχή εργασίας κορυφαίας ποιότητας. Ήταν σημαντικό για μένα ότι ο πελάτης ήταν ευχαριστημένος και πήρε αυτό που χρειαζόταν. Νέοι αγοραστές με πλησίασαν μέσω του Fiverr, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνω πολύ μάρκετινγκ. Τείνω να παίρνω υψηλότερα ποσοστά για το copywriting, αλλά βρίσκω το ghostwriting πιο δημιουργικό» τονίζει.

https://i.insider.com/6380c78c090d4900186e8714?width=1300&format=jpeg&auto=webp

«Για να γράψω 10.000 λέξεις για ένα μυθιστόρημα ή απομνημονεύματα, χρεώνω περίπου 3.000 δολάρια. Για ορισμένα απομνημονεύματα, οι άνθρωποι μπορούν να ξοδέψουν 30.000 $. Η επένδυση χρόνου είναι πιο σημαντική γιατί κάνω συνεντεύξεις και σκιαγραφώ τον πελάτη. Μπορώ να γράψω 1.000 λέξεις σε μια ώρα και 10.000 λέξεις, συμπεριλαμβανομένων συνεντεύξεων και περιγραμμάτων, σε 12 έως 15 ώρες.

Έχω έναν πελάτη με τον οποίο συνεργάζομαι χρόνια τώρα. Μου λέει: «Με ξέρεις όπως ξέρω εγώ τον εαυτό μου». Χρειάζεται μόνο να του μιλήσω για 15 λεπτά για να γράψω 10.000 λέξεις. Με εμπιστεύεται να συμπληρώσω τα κενά», λέει.

Πλέον βγάζει περίπου 14.000 δολάρια τον μήνα.

«Συνήθως δουλεύω από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Ίσως επιστρέψω για μια ή δύο ώρες το βράδυ, αν έχω ακόμα πράγματα που πρέπει να τελειώσω», τονίζει ο ίδιος. Εξηγώντας ότι δουλεύει πλήρως remote και μπορεί να εργαστεί από οπουδήποτε. «Δεν χρειάζεται να βάλω κοστούμι και να πάω σε ένα γραφείο για να κάνω τη δουλειά μου. Αν θέλω να πάω διακοπές, δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τις μέρες άδειας. Η ευελιξία είναι ελευθερία για μένα» τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 11 =