αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Βασικά, το πανεπιστήμιο είναι για να διασκεδάσετε. Όχι για να μάθετε»: Ο Elon Musk ξανά χτυπά

«Βασικά, το πανεπιστήμιο είναι για να διασκεδάσετε. Όχι για να μάθετε»: Ο Elon Musk ξανά χτυπά

Η γνώμη του Elon Musk για τα πτυχία είναι λίγο- πολύ γνωστή. Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος δεν θεωρεί ότι αυτό είναι το Νο1 πράγμα που δείχνει τις επαγγελματικές ικανότητες κάποιου.

Ο ίδιος βρέθηκε ως ομιλητής στο Satellite 2020 conference. Και η συζήτηση πήγε προς τα εκεί. Με τον Musk να διατυπώνει μερικές ομολογουμένως αξιοσημείωτες απόψεις.

«Ο Σέξπιρ πήγε στο πανεπιστήμιο; Μάλλον όχι» είπε ο Elon Musk.

Η Musk, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 34 δισεκατομμύρια δολάρια, συνέχισε λέγοντας ότι το πανεπιστήμιο είναι περιττό επειδή στην εποχή μας «μπορείτε να μάθετε οτιδήποτε θέλετε δωρεάν».

Η βασική αξία του πανεπιστημίου, είπε, βρίσκεται στην απόδειξη της πειθαρχίας με την ολοκλήρωση “ανόητων εργασιών στο σπίτι”, είπε. Ενώ την ίδια στιγμή έχεις την ευκαιρία να κάνεις παρέα με ανθρώπους ίδιας ηλικίας.

«Νομίζω ότι το πανεπιστήμιο είναι βασικά για διασκέδαση και για να αποδείξετε ότι μπορείτε να κάνετε τις εργασίες σας, αλλά δεν είναι για μάθηση», συμπλήρωσε. Όπως εξήγησε, μερικοί από τους πιο έξυπνους ανθρώπους, όπως οι Bill Gates, Steve Jobs και Larry Ellison, παράτησαν τις σπουδές τους. Αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να φτάσουν στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =