αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒαριέσαι να δουλέψεις σήμερα; Εδώ είναι 6 (παραγωγικά) πράγματα που μπορείς να κάνεις

Βαριέσαι να δουλέψεις σήμερα; Εδώ είναι 6 (παραγωγικά) πράγματα που μπορείς να κάνεις

Ως επιχειρηματίας ή startupper, οι καθημερινές δραστηριότητες σας συχνά έχουν να κάνουν με την οικοδόμηση του project σας, την παρακολούθηση της απόδοσης της επιχείρησης και την παραγωγή περισσότερων χρημάτων. Ωστόσο, περιστασιακά, μπορεί να αισθάνεστε καταβεβλημένοι, κουρασμένοι και χωρίς κίνητρα. Τι μπορείς να κάνεις σε αυτές τις στιγμές;

Ναι, μπορείς να πάρεις χρόνο για ξεκούραση. Αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να αισθάνεστε ήσυχοι ενώ ξεκουράζεστε, χωρίς να παλεύετε με τις ενοχές που σας λένε ότι… δεν είστε παραγωγικός. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να ξεκουράζεσαι με ηρεμία και στο να ξεκουράζεσαι ενώ σκέφτεσαι 100 πράγματα που πρέπει να κάνεις. 

Εδώ είναι λοιπόν μερικές απλές αλλά παραγωγικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αυτή την χρονική περίοδο. Λάβετε υπόψη ότι ο στόχος είναι να ασχοληθείτε με μερικές απλές, παραγωγικές δραστηριότητες, όταν δεν έχετε διάθεση για τις κύριες επαγγελματικές σας εργασίες. Με απλά λόγια, θα δεις 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις… όταν βαριέσαι να δουλέψεις.

Τα παρακάτω points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που δημιούργησε το αμερικανικό Entrepreneur.com.

1. Άκου ένα podcast

Το να ακούτε χρήσιμα και εκπαιδευτικά podcast θα πρέπει να είναι κάτι που κάνετε σε συχνή βάση, ως επιχειρηματίας. Αλλά οι πιθανότητες τέτοια πράγματα να είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων σας είναι ελάχιστες. Οταν λοιπόν δεν έχετε κίνητρο και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε στις εργασίες της ημέρας, κάντε ένα διάλειμμα και ακούστε ένα καλό podcast.

2. Διάβασε βιβλία και άρθρα

Πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες είναι λάτρεις του διαβάσματος — Warren Buffet, Bill Gates, Elon Musk και άλλοι. Ακόμα και ο Mark Zuckerberg βρίσκει χρόνο για να διαβάσει. Ίσως δεν έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε χρόνο μέσα στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να διαβάσετε. Όταν νιώθετε ότι το μυαλό έχει «κολλήσει» δεν θέλετε να δουλέψετε, είναι συχνά η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε. Διάβασε ένα βιβλίο ή μερικά χρήσιμα άρθρα στο ίντερνετ.

3. Τακτοποίησε το inbox σου

Το να έχετε… τόνους από emails που λαμβάνετε καθημερινά μπορεί να είναι χαοτικό. Υπάρχουν ενημερωτικά δελτία, προωθητικό περιεχόμενο, ειδοποιήσεις για συνδρομές και ερωτήσεις από πελάτες. Ωστόσο, υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε “σημειώσει με αστέρι” για να τα ελέγξετε αργότερα. Εδώ είναι η ώρα να ρίξετε επιτέλους μια ματιά στο inbox σας. Και να το βάλετε σε τάξη.

4. Μίλα με έναν συνεργάτη ή φίλο

«Γεια σου Γιώργο, αυτή τη στιγμή έχω λίγο ελεύθερο χρόνο στο πρόγραμμα μου, πες με αν είναι καλή στιγμή για να μιλήσουμε». Ένα απλό τηλέφωνο όπως αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια απλή, παραγωγική μέρα. Επιπλέον, μέσω της κλήσης, ενδέχεται βρείτε ορισμένες επιχειρηματικές ιδέες για να ενισχύσετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Μπορείς να κάνεις τέτοιες επικοινωνίες και μέσα από πλατφόρμες και Messengers.

5. Μάθε κάτι απλό αλλά ενδιαφέρον

Μπορεί να θέλατε να μάθετε πολλά πράγματα, αλλά δεν είχατε καθόλου χρόνο. Εδώ είναι η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα δημοφιλές λογισμικό. Μπορείτε επίσης να ερευνήσετε πράγματα για τα οποία έχετε περιέργεια εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο χρόνος δεν το επέτρεψε. Θυμήσου και το άρθρο: Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης δίνει δωρεάν αυτά τα 17 μαθήματα του. Μπορείς να τα παρακολουθήσεις από το laptop σου.

6. Γράψε ένα blog post

Eάν είστε ο τύπος που του αρέσει να γράφει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον χρόνο για να το κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον χρόνο για να γράψετε για διάφορα θέματα που ξεπηδούν από το μυαλό σας. Ένα blog post δεν χρειάζεται να είναι κάτι συνταρακτικό — μπορεί να είναι ένα άρθρο για την απόδοση του project σας ή η γνώμη σας για το επιχειρηματικό οικοσύστημα. Από σένα εξαρτάται. Αν δεν θες να γράψεις ένα ολόκληρο κείμενο, μπορείς να περιοριστείς σε ένα post στο Linkedin.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kakeibo: Η Ιαπωνική μέθοδος για να βάζεις χρήματα στην άκρη κάθε μήνα- Δεν απαιτεί οικονομικές γνώσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =