αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒίντεο: Πως μπορούν να σου αδειάσουν τον λογαριασμό χωρίς να το καταλάβεις, ενώ είσαι στο ΑΤΜ

Βίντεο: Πως μπορούν να σου αδειάσουν τον λογαριασμό χωρίς να το καταλάβεις, ενώ είσαι στο ΑΤΜ

Ένα γρήγορο κόλπο χρησιμοποιούν κάποιοι απατεώνες έτσι ώστε να «αρπάξουν» την κάρτα και το PIN σου, ενώ είσαι στο ATM. Και φυσικά στη συνέχεια μπορούν να σου αδειάσουν τον λογαριασμό.

Μετά από πολλά κρούσματα στην Αγγλία, η Barclays έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο που δημιούργησε με βάση υλικό από κάμερες ασφαλείας ώστε να προετοιμάσει και «υποψιάσει» τους πελάτες της για το τι μπορεί να τους συμβεί ενώ κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Το κόλπο

Ενώ ο πελάτης της τράπεζας περιμένει να σηκώσει χρήματα από το ΑΤΜ, μία άγνωστη γυναίκα κάθεται ακριβώς πίσω του, παρακολουθώντας τον την ώρα που αυτός γράφει το pin του. Τότε η γυναίκα αυτή δημιουργεί αντιπερισπασμό, πετώντας κάτω κάποια χρήματα, την κατάλληλη στιγμή.

Ο πελάτης γυρνά να την βοηθήσει όμως άλλος άνδρας που στέκεται δίπλα από το ΑΤΜ βάζει με μια γρήγορη κίνηση μια ψεύτικη κάρτα στην εγκοπή του ΑΤΜ του θύματος. Όταν το θύμα γυρνά, παίρνει την ψεύτικη κάρτα και φεύγει.

Τελικά η γυναίκα, αφού έχει παρατηρήσει το pin του πελάτη, έχει μαζί με τον συνεργό της και το pin και την κάρτα, μπορώντας πια να σηκώνει όσα λεφτά θέλει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 7 =