αρχικηVIRALΒίντεο: Οι ΗΠΑ δοκίμασαν όπλο λέιζερ που καταρρίπτει αεροσκάφος εν πτήσει

Βίντεο: Οι ΗΠΑ δοκίμασαν όπλο λέιζερ που καταρρίπτει αεροσκάφος εν πτήσει

Το νέο τους όπλο, ένα λέιζερ υψηλής ενέργειας που μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη εν πτήσει, δοκίμασαν πριν λίγες οι ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, η δοκιμή ήταν επιτυχημένη. Πρόκειται για “την πρώτη εφαρμογή ενός υψηλής ενέργειας, στερεάς κατάστασης λέιζερ” για την καταστροφή ενός αεροσκάφους drone, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται το λέιζερ που βρίσκεται πάνω σε πολεμικό πλοίο να έχει ενεργοποιηθεί και στη συνέχεια ένα drone να καίγεται. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε κάπου στον Ειρηνικό ωκεανό στις 16 Μαΐου.

Η δύναμη του όπλου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά μια έκθεση του 2018 από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών ανέφερε ότι αναμένεται να είναι ένα λέιζερ 150 κιλοβάτ.

“Με τη διεξαγωγή προηγμένων δοκιμών στη θάλασσα εναντίον UAV και μικρών αεροσκαφών, θα αποκτήσουμε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος λέιζερ LWSD (Laser Weapons System Demonstrator) έναντι πιθανών απειλών”, δήλωσε ο πλοίαρχος Κάρι Σάντερς.

“Με αυτήν τη νέα προηγμένη ικανότητα, επαναπροσδιορίζουμε τον πόλεμο στη θάλασσα για το Ναυτικό”, πρόσθεσε.

Το Ναυτικό λέει ότι τα λέιζερ, τα οποία ονομάζει κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα (DEW), μπορούν να είναι αποτελεσματικές άμυνες εναντίον αεροσκαφών ή οπλισμένων μικρών σκαφών.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =