αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΒίντεο: Έτοιμο το τηλεσκόπιο που θα μας δείξει τι υπάρχει εκεί έξω

Βίντεο: Έτοιμο το τηλεσκόπιο που θα μας δείξει τι υπάρχει εκεί έξω

Όλο και πιο κοντά στην εκτόξευση του είναι το James Webb Space Telescope. Τώρα πέρασε με επιτυχία τις περιβαλλοντικές δοκιμές της NASA, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται εντός προγραμματισμού για την εκτόξευσή του.

Οι δοκιμές αυτές σκοπό είχαν να σιγουρέψουν πως το τηλεσκόπιο θα μπορέσει να επιβιώσει την εκτόξευσή του, η οποία θα είναι το πιο βίαιο γεγονός που θα βιώσει κατά τη διάρκεια της αποστολής του.

Το τηλεσκόπιο θα προσφέρει άνευ προηγουμένου αναλύσεις και λεπτομέρεια από το εύρος του μακρού μήκος κύματος (πορτοκαλί-ερυθρό) του ορατού φωτός, έως το κοντά στο υπέρυθρο με μέσο υπέρυθρο (0,6 με 27 μικρόμετρα).

Διαθέτει επίσης μια μεγάλη ηλιακή ασπίδα ώστε να διατηρεί τον καθρέπτη του και τα επιστημονικά του όργανα σε θερμοκρασίες κάτω από τους -220 βαθμούς κελσίου.

> Για να μην χάνεις κανένα άρθρο, ακολούθησε το It’s Possible στο Facebook εδώ

Ένας από τους στόχους του τηλεσκοπίου, είναι η παρατήρηση μερικών από τα πιο μακρινά συμβάντα και αντικείμενα στο σύμπαν, όπως ο σχηματισμός των πρώτων γαλαξιών, κάτι που τα παλαιότερα επίγεια και διαστημικά όργανα μέτρησης δεν έχουν τη δυνατότητα. Ένας άλλος στόχος είναι η κατανόηση του σχηματισμού των αστέρων και των πλανητών, κάτι που συμπεριλαμβάνει και απευθείας απεικόνιση εξωπλανητών.

Μετά από συνεχείς αναβολές (Οκτώβριος 2018, Άνοιξη 2019, Μάιος 2020, Μάρτιος 2021) η εκτόξευση του έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2021.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 16 =