αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒίλνιους: Η πόλη που θα μετατραπεί σε μια απέραντη καφετέρια

Βίλνιους: Η πόλη που θα μετατραπεί σε μια απέραντη καφετέρια

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχωρούν οι Λιθουανοί, και μετατρέπουν την πρωτεύουσα της χώρας σε μια απέραντη ανοιχτή καφετέρια. Συγκεκριμένα, θα παραχωρηθεί το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης που έχουν πληγεί από τον Covid-19. Έτσι ώστε να δουλέψουν όσο πιο δυναμικά γίνεται, και να μετριάσουν τις απώλειες.

Η Λιθουανία επέτρεψε πριν λίγες ημέρες στα καταστήματα εστίασης να ανοίξουν. Αλλά υπάρχουν κανόνες. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξυπηρετούν συγκεκριμένο αριθμό πελατών κάθε φορά. Ενώ τα τραπεζάκια στα καφέ και τα εστιατόρια πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση.

Η δημόσια ασφάλεια παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της πόλης, είπε ο δήμαρχος Remigijus Šimašius , αλλά το μέτρο θα βοηθήσει τα καφέ να «ανοίξουν, να εργαστούν, να διατηρήσουν τις δουλειές και να κρατήσουν ζωντανό το Βίλνιους».

Ωστόσο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προκαλεί πρόβλημα σε πολλούς εστιάτορες, οι επιχειρήσεις των οποίων εδρεύουν στην παλιά πόλη του Βίλνιους, την συνοικία Σεναμιέστις, έναν χώρο που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Στην συγκεκριμένη συνοικία υπάρχουν αποκλειστικά πολύ στενά δρομάκια τα οποία καθιστούν σχεδόν αδύνατο να τοποθετηθούν πάνω από 4-5 τραπεζάκια έξω, καθώς μετά δεν θα περνάνε οι περαστικοί.

Πάντως, όπως μεταδίδει ο Guardian, ήδη δεκαοκτώ από τους μεγαλύτερους δημόσιους χώρους της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής πλατείας με τον καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας, έχουν ανοίξει για να εξυπηρετήσουν υπαίθριες καφετέριες και εστιατόρια. Η κίνηση έγινε δεκτή από τους περισσότερους ιδιοκτήτες συναφών επιχειρήσεων, με περισσότερους από 160 να έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να εκμεταλλευτούν την προσφορά του δημάρχου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =