αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒάλε «μικρούς» στόχους κάθε ημέρα: 2+1 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Βάλε «μικρούς» στόχους κάθε ημέρα: 2+1 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πολλοί λένε ότι υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που θέτουν στόχους και δουλεύουν για να τους πετύχουν, ενώ από την άλλη υπάρχουν εκείνοι που λένε… απλά δικαιολογίες. Στην Ελλάδα βλέπουμε και τις δύο κατηγορίες. Αλλά τελικά, πως παίρνουν την ημέρα τους οι πετυχημένοι άνθρωποι; Και ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που τους ωθούν προς την επιτυχία;

Εκεί εστιάζει το Goalcast. Και παραθέτει 3 απλές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι.

1# Ξυπνούν νωρίς το πρωί: Για αυτό το θέμα έχουν μιλήσει ανοιχτά πολλοί κορυφαίοι businessmen. Υπάρχουν μάλιστα και οι… ακραίες περιπτώσεις σαν τον Tim Cooκ που ξυπνά κάθε ημέρα στις 4:00 το ξημέρωμα. Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους, που εκείνη την ώρα κοιμούνται. Ενώ με αυτό τον τρόπο «μεγαλώνουν» και την εργάσιμη ημέρα τους συνολικά.

2# Βάλε στόχους κάθε ημέρα: Και προσπάθησε να τους πετύχεις: Δεν είναι κακό να βάζεις μακρινούς στόχους. Αλλά το πως δρας σήμερα, επηρεάζει την μακροπρόθεσμη επιτυχία σου. Άρα όλα ξεκινούν από το «τώρα». Βάλε «μικρούς» στόχους κάθε ημέρα και προσπάθησε να τους πετύχεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναλαμβάνεις δουλειές… απλά για να είσαι απασχολημένος. Εστίασε στα σωστά tasks.

3# Focus, focus, focus: Είναι η συνέχεια του παραπάνω Point. Κάθε πρωί προετοίμασε τις δουλειές που έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και το βράδυ τις προηγούμενης ημέρας. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πάντα τι είναι σημαντικό στη εκάστοτε στιγμή, είναι σίγουροι για τις επιλογές τους, και δεν αφήνουν την προσοχή τους να διαφύγει αλλού. Αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να καταφέρεις να μείνεις εστιασμένος στα σημαντικά tasks, χωρίς να επηρεάζεσαι από τον «θόρυβο» που είναι τριγύρω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − thirteen =