αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒάζεις λάθος άτομα στον κύκλο σου; Εδώ είναι 3 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Βάζεις λάθος άτομα στον κύκλο σου; Εδώ είναι 3 λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα, άρα πρέπει να είναι γύρω από άλλους ανθρώπους. Αλλά το να κάνεις φίλους και να χτίζεις γενικά ανθρώπινες επαφές είναι πολύπλοκο, και μερικές φορές βάζουμε λάθος άτομα στον κύκλο μας. Αυτό το αποτέλεσμα συμβαίνει, ιδιαίτερα, όταν οι άνθρωποι είναι νεότεροι.

Αν δεν μάθετε από τα λάθη σας, θα μείνετε κολλημένοι με μερικούς πραγματικά τοξικούς ανθρώπους για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να αναλύουν τους πιθανούς φίλους. Απλώς γίνονται φίλοι με όποιον μπορούν. Αυτή η αποδοχή συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι… όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, σε κοινωνικές καταστάσεις. Αλλά το να έχεις περισσότερους φίλους δεν σημαίνει ότι θα είσαι πιο ευτυχισμένος. Μεγαλύτερος αριθμός φίλων θα μπορούσε να υποδηλώνει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχετε κακούς φίλους.

Πρέπει να στοχεύσετε στην ποιότητα. Προσπάθησε να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που θα φέρουν κάτι στο τραπέζι. Οι τοξικοί άνθρωποι δεν φέρνουν καμία αξία στη ζωή σας. Αλλά γιατί συνεχίζετε να προσελκύετε τέτοιου είδους ανθρώπους; Σε άρθρο του powerofpositivity.com διαβάζουμε 3 λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

1# Δεν θες να είσαι μόνος

Η μοναξιά παίζει ρόλο. Είναι μια από τις κύριες αιτίες προβλημάτων ψυχικής υγείας. Στην εποχή που ζούμε, οι άνθρωποι είναι πιο μόνοι από ποτέ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνετε φίλους… με κάθε κόστος. Ωστόσο, ο φόβος να μείνεις μόνος, μπορεί να σε κάνει να πάρεις ό,τι μπορείς να πάρεις. Θα συνεχίσετε να είστε φίλοι με κάποιον, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι αυτό το άτομο είναι βλαβερό για εσάς.

Το χειρότερο: Αναπόφευκτα θα δεθείτε με αυτόν τον άνθρωπο επειδή τον βλέπετε ως τον λόγο που δεν είστε μόνοι. Ακόμα κι αν αργότερα θέλετε να ξεκόψετε, δεν θα μπορέσετε.

Όταν νιώθετε μοναξιά, δεν είναι η ώρα να έρθετε κοντά με κανέναν άλλον. Είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε άτομα που ήδη γνωρίζετε. Διαφορετικά, θα επιτρέψετε στους κακούς ανθρώπους να μπουν στη ζωή σας όταν είστε οι πιο ευάλωτοι. Αυτοί οι άνθρωποι θα σας εκμεταλλευτούν και θα σας οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση. Ξέρουν ότι δεν έχετε κανέναν άλλο να κάνετε παρέα, οπότε αυτό τους δίνει έναν λόγο να πιστεύουν ότι θα κάνετε ό,τι θέλουν.

2# Δίνεις πάρα πολλές ευκαιρίες στους τοξικούς ανθρώπους

Στη δικαιοσύνη, όλοι οι άνθρωποι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους. Αυτή η αρχή είναι άκρως ηθική, γι’ αυτό και προσαρμόζεται καλά στην κοινωνική ζωή. Μπορείς επίσης να δώσεις στους άλλους μια δεύτερη ευκαιρία. Μπορείτε να επιτρέψετε σε κάποιον να αποδείξει ότι έχει αλλάξει ή ότι τον παρεξηγήσατε. Αλλά αν σας απογοητεύσουν ξανά, αυτό θα πρέπει να είναι το τέλος του δρόμου. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να δώσουν σε κάποιον πάρα πολλές ευκαιρίες. Έτσι καταλήγεις να έχεις λάθος φίλους.

Εάν σας περιβάλλουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, δεν θα χρειαστεί να συνεχίσετε να τους δίνετε ευκαιρίες. Δεν θα σας πλήξουν ξανά και ξανά. Αντίθετα, θα αποδείξουν ότι είναι άξιοι της φιλίας σας ή της συνεργασίας σας, παραδεχώμενοι τα λάθη τους και σεβόμενοι τα όριά σας.

3# Έχεις κακή γνώμη για τον εαυτό σου

Οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν λάθος φίλους είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτό τους αξίζει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί οι άνθρωποι υφίστανται ασέβεια σε όλη τους τη ζωή από τους τριγύρω τους.

Αν νομίζετε ότι δεν αξίζετε πολλά, δεν θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει καλές επαφές, φιλίες, συνεργασίες. Στο μυαλό σας, πιθανότατα έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι δεν σας αξίζει να περιτριγυρίζεστε από φιλικούς και έξυπνους ανθρώπους. Και αυτό θα σε βάλει σε έναν φαύλο κύκλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =