αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆδωνις Γεωργιάδης: Με 200 ευρώ τον μήνα μπορείς να επιβιώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδωνις Γεωργιάδης: Με 200 ευρώ τον μήνα μπορείς να επιβιώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε ότι με 200 ευρώ τον μήνα μπορεί ένας άνθρωπος να επιβιώσει. Αναφερόμενος στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το οποίο ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός απάντησε ότι σύμφωνα με μελέτη, αν δίνεις σε κάποιον 200 ευρώ τον μήνα, μπορεί να επιβιώνει. «Δεν λέω ότι με 200 ευρώ τον μήνα ζει όπως πρέπει», έσπευσε να συμπληρώσει και συνέχισε: «Δεν λέω ότι ονειρεύομαι μια ζωή στην οποία οι άνθρωποι θα ζουν με 200 ευρώ».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να επαναφέρει τη 13η σύνταξη και αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διένειμε 13η σύνταξη, χαρακτηρίζοντάς τη επίδομα.  «13η σύνταξη δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να δώσουμε και εμείς. Ο λόγος είναι ότι τα λεφτά για τη 13η σύνταξη δεν υπάρχουν», είπε συγκεκριμένα ο Α. Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μισθών, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% επλήγη η οικονομία. Αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ προκρίνει τη «σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού, συνδεδεμένη με την αύξηση του ΑΕΠ», εξήγησε ο Α. Γεωργιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση Άδωνι για τα «200 ευρώ»: Εγώ λέω ότι δεν πιστεύω ότι ζει κάποιος με αυτά (ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =