αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑύξηση πωλήσεων για την Inditex- Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Αύξηση πωλήσεων για την Inditex- Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Η ιδιοκτήτρια των Zara, Industria de Diseno Textil, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το θετικό μομέντουμ στις πωλήσεις της συνεχίζεται στην έναρξη του τρέχοντος λογιστικού έτους, καθώς και ότι θα χορηγήσει στους μετόχους της μεγαλύτερο μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης του 2022.

Η ισπανική εταιρεία του κλάδου μόδας, γνωστή ως Inditex, ανακοίνωσε πωλήσεις 9,51 δισ. ευρώ στους τελευταίους τρεις μήνες του λογιστικού έτους 2022, που ολοκληρώθηκε για εκείνη στις 31 Ιανουαρίου 2023, Jan. έναντι 8,39 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι. Το ποσό βρέθηκε ελαφρώς χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών για τζίρο 9,65 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη FactSet.

Οι πωλήσεις στο σύνολο του έτους αυξήθηκαν στα 32,57 δισ. ευρώ, έναντι 27,72 δισ. πέρσι.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 4,13 δισ. ευρώ, με το λειτουργικό περιθώριο να αυξάνεται στο 16,9%, από 15,5%, ενώ το ακαθάριστο περιθώριο υποχώρησε ελαφρά, στο 57%.

Οι πωλήσεις στην έναρξη του νέου λογιστικού έτους καταγράφουν αύξηση 17,5%, προσαρμοσμένες για τις μεταβολές συναλλαγματικών ισοτιμιών και την έξοδο της εταιρείας από Ρωσία και Ουκρανία.

Για το 2022, η Inditex θα προτείνει στους μετόχους χορήγηση μερίσματος 1,20 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένου κατά 29% σε σχέση με πέρσι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − nine =