αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑφιέρωμα του Αμερικανικού Entrepreneur.com: Γιατί η Κύπρος είναι το καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για να φτιάξεις digital επιχείρηση

Αφιέρωμα του Αμερικανικού Entrepreneur.com: Γιατί η Κύπρος είναι το καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για να φτιάξεις digital επιχείρηση

«Υπάρχει ένα μικροσκοπικό νησί που βρίσκεται στην άκρη της Ευρώπης, το οποίο ίσως το έχετε στο μυαλό σας σαν έναν υπέροχο προορισμό διακοπών». Κάπως έτσι ξεκινά το αμερικανικό Entrepreneur.com το αφιέρωμα του στην Κύπρο. Συνεχίζοντας λέγοντας ότι μπορεί η Κύπρος να έχει ταλαιπωρηθεί από της κρίση του 2013, ωστόσο έχει επανέλθει δυναμικά, και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ιδανικό για επιχειρηματίες. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε, ότι το πρωί της Πέμπτης (26/7), το συγκεκριμένο άρθρο έπαιζε ως πρώτο θέμα στο κορυφαίο αμερικανικό site, όπως θα δεις στο screenshot παρακάτω.

Ο συντάκτης του άρθρου και επιχειρηματίας, Simon Moser, σημειώνει ότι πέρασε 6 μήνες στην Κύπρο, εξετάζοντας αναλυτικά όλα τα δεδομένα. Και διαπίστωσε ότι το εν λόγω νησί είναι ένας «επιχειρηματικός παράδεισος» για όποιον ή όποια θέλει να φτιάξει μια digital επιχείρηση.

«Η απλότητα ίδρυσης και διοίκησης μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, είναι αξιοσημείωτη. Η δημιουργία μιας επιχείρησης έχει ελάχιστο κόστος και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μέρες», τονίζει ο αρθρογράφος.

Όπως συμπληρώνει, από το 2004 και μετά, όταν η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε., έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην χώρα, με πολλούς επιχειρηματίες να την προτιμούν ως έδρα τους. Ενώ παράλληλα οι φόροι παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, τα δεδομένα γίνονται ακόμα πιο εύκολα. Αφού κάποιος μπορεί να ιδρύσει την digital εταιρία του στην Κύπρο, χωρίς απαραίτητα να βρίσκεται στην χώρα. Ούτε χρειάζεται να είναι επίσημα πολίτης της χώρας. Η Κύπρος λειτουργεί με έναν ευέλικτο τρόπο σε ότι αφορά το business πεδίο, και δείχνει ανοιχτή για τον καθένα που θέλει να ιδρύσει εκεί μια επιχείρηση αύριο το πρωί.

Παράλληλα, όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, κάποιος που θα «μεταναστεύσει» στην Κύπρο, μπορεί να λάβει το «non-domicile status»- δηλαδή να έχει επιπλέον φορολογικές ελαφρύνσεις, επειδή ακριβώς δεν είναι επίσημα πολίτης της Κύπρου και μόνιμος κάτοικος της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − thirteen =