αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτό το hacking φόρουμ διαρρέει δεδομένα 478.000 μελών του

Αυτό το hacking φόρουμ διαρρέει δεδομένα 478.000 μελών του

Η βάση δεδομένων του RaidForums, του διάσημου hacking φόρουμ, διέρρευσε στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στους επιτηθέμενους και στους ερευνητές ασφαλείας να βρουν πληροφορίες για τα μέλη του.

Το RaidForums ήταν ένα φόρουμ για hacking και διαρροή δεδομένων που ήταν πολύ δημοφιλές και διαβόητο. Ήταν γνωστό για το ότι φιλοξενούσε, κυκλοφορούσε και πωλούσε δεδομένα που έχουν κλαπεί από παραβιασμένους οργανισμούς.

Οι απειλητικοί φορείς που συχνάζουν στο φόρουμ θα μπορούσαν να εισβάλουν σε ιστότοπους ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκτεθειμένους διακομιστές βάσης δεδομένων για να κλέψουν πληροφορίες πελατών. Στη συνέχεια, οι δράστες προσπάθησαν να πουλήσουν τα δεδομένα σε άλλους δράστες, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για κακόβουλους σκοπούς, όπως phishing, απάτες κρυπτονομισμάτων ή διανομή κακόβουλου λογισμικού. Συχνά, όταν τα δεδομένα δεν πωλούνται ή περνάει αρκετός καιρός, διαρρέουν δωρεάν στο RaidForums για να αποκτήσουν φήμη στην κοινότητα.

Τον Απρίλιο του 2022, η αστυνομία κατάσχεσε τον ιστότοπο και την υποδομή του RaidForums σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από διεθνή ομάδα επιβολής του νόμου. Συνελήφθησαν ο διαχειριστής του ιστότοπου, γνωστός ως Omnipotent και δύο συνεργοί του.

Μετά το κλείσιμο του Raidforums, οι χρήστες επέλεξαν ένα νέο φόρουμ με το όνομα Breached για να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες για κλοπές βάσεων δεδομένων. Το Breached έκλεισε τον Μάρτιο του 2023 καθώς ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του, Pompompurin, συνελήφθη από το FBI. Ο άλλος διαχειριστής του ιστότοπου ανησυχούσε πως οι αρχές επιβολής του νόμου είχαν πρόσβαση στους διακομιστές τους.

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε ένα φόρουμ με την ονομασία ‘Exposed‘, με στόχο να αντικαταστήσει το Breached και γρήγορα έγινε αγαπητό από το κοινό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + ten =